Отлична новина! Малко Търново ще грейне, ремонтират улици с държавни средства

Обществената поръчка включва цялостна реконструкция – полагане на асфалт и обновяване на тротоарите, каза пред Флагман кметът Илиян Янчев


Целта на проекта е модернизиране на градската среда

Пълна реконструкция на важни улици в централната част ще преобразят Малко Търново. Общината вече е обявила обществена поръчка, а заделените средства за обновяването на настилките е 710 хил. лв. без ДДС, показа справка на Флагман.бг.

Финансирането идва от държавния бюджет, каза пред Флагман.бг кметът Илиян Янчев.

Целта на проекта е подобряване и модернизиране на градската среда и естетичния вид на град Малко Търново.

Обществената поръчка включва цялостна реконструкция на уличните настилки – полагане на асфалт и обновяване на тротоарите.

В проекта са включени част от улиците „Стара планина“, „Райна Княгиня“, „Родопи“, „Патриарх Евтимий“, „Славянска“, както и улицата без изход, която се намира до сградата на Общинската администрация и Районното управление в Малко Търново, която никога не е била асфалтирана. След реализирането на обществената поръчка, тя вече ще има вид на улица, предвидено е да се обособи и паркинг, научи още Флагман.бг.

Община Малко Търново е била готова да ремонтира много повече улици през тази година.
Администрацията е подготвила проект, с който е кандидатствала по програмата за развитието на селските райони. За съжаление обаче не е спечелила процедурата.

„Отрязаха ни заради брой жители и безработицата. Според мен всичко беше направено, за да може да спечелят общините в Северозападна България. Имаше една надпревара, която не беше точно такава – едни спечелиха много лесно, а други предварително знаеха, че ще бъдат отстранени“, каза още Илиян Янчев.

За първи път държавата отпусна 800 хил.лв. за ремонти на улици в Малко Търново

Все пак, макар и на по-малко улици, Община Малко Търново получава финансиране – от държавата, макар и на по-малко. През септември миналата година Министерски съвет отпусна средства за реконструкция на пътна инфраструктура на две общини в Бургаска област – Средец и Малко Търново.


В категории: Малко Търново