Отлична новина! Ремонтират важни пътни артерии в Поморие

Строителните дейности временно ще доведат до затруднения в движението в града


Към всички пешеходни пътеки ще бъдат изградени и подстъпи, осигуряващи достъпна среда за хората с увреждания и майки с детски колички


Започна работа по обновяването на ул. „Мусала” в квартал „Свети Георги” в Поморие. Тротоарите и пътният бордюр ще бъдат изцяло подменени чрез полагането на нова бетонна паважна настилка. За подобряване на пътната безопасност ще бъдат направени напречни маркировки за ограничаване скоростта на движение.

Към всички пешеходни пътеки в района ще бъдат изградени и подстъпи, осигуряващи достъпна среда за хората с увреждания и майки с детски колички.

Паралелно с дейностите по ул. „Мусала” се обновяват и настилките в още два участъка от ул. „Княз Борис I” – в района на НЧ „Светлина 1939” и пред бившето радио Тива.

В достъпна среда за хората с увреждания скоро ще се превърнат и кръстовищата на улиците „Солна” и „Европа”.

Изграждат се необходимите съоръжения, като успоредно с тях се оформят и джобове за контейнерите за битови отпадъци, с което ще се осигури по-добра видимост за шофьорите.

Възможно е концентрацията на строителна техника да доведе до временни затруднения при движението.

Община Поморие апелира живущите на съответните улици, както и водачите на МПС, да проявят необходимото търпение до приключване на ремонтните дейности.





В категории: Поморие