Отварят двете платна на бул. „Захари Стоянов“ за Великден

Комисар Неделчо Рачев обясни, че където е възможно, на кръстовищата ще има и регулировчици, очакванията са за нормален трафик


На извънреден брифинг днес началникът на „Охранителна полиция и КАТ“ в Бургас разкри мерките за сигурност за празниците

По настояване на комисар Неделчо Рачев – началникът на отдел „Огранителна полиция и КАТ“ към ОД на МВР-Бургас, и съгласувано с Община Бургас, ремонтиращата бул. „Захари Стоянов“ фирма работи с удължено работно време за Великденските празници. За самите празнични дни, които започват в петък, ще бъдат отворени двете пътни платна на единствения път към и от жк „Меден рудник“. Целта на това е да се облекчи трафикът към най-големия комплекс, който през последата седмица е тема №1 в града. Това стана ясно на извънреден брифинг, провел се в Областната дирекция на полицията в Бургас, в който участие взе комисар Рачев.

От ОД на МВР-Бургас са взели и други мерки за осигуряване на безопасността по празниците. Движението на камиони над 12 т. по АМ „Тракия“ ще бъде ограничено на 25 и 29 април. Така ще е и по маршрута Малко Търново-Бургас-Варна-Дуранкулак и по пътя Резово-Бургас. 

„В дните на усилен трафик ще подпомагаме пътното движение с регулировчици - там, където това е възможно. Ще има засилен контрол на скоростта на територията на цялата област. Засилено присъствие на полицията ще има и около питейните заведения в Бургас и региона. Така ще гарантираме сигурността на гражданите“, коментира комисар Неделчо Рачев.

Контролът върху шофирането в нетрезво състояние – едно от най-често срещаните престъпления в Бургаско - също ще е обтегнат. От ОД на МВР-Бургас призовават водачите да са толерантни на пътя. При спазване на основните правила, предвидени в Закона за движението по пътищата, трафикът е значително по-облекчен и значително по-бързо хората могат да се изнесат от града до дестинацията си, коментират от МВР.

„С цел превенция на кражби, препоръчваме на гражданите да обезопасят жилищата си. В срока, в който ще отсъстват, е хубаво да има човек, който да наглежда имотите, дори за няколко часа на ден. От наша страна са предвидени редица гласни и негласни мерки с цел наблюдение, включително и в малките населени места и вилни зони“, увери комисар Рачев.

Факт е, че предстоящите 4 почивни дни за едни са време за почивка, а за други – за престъпниците - те се превръщат в поле за изява. Както всяка година, таргетираните за кражба апартаменти са тези, които са на ниските етажи и са празни.


В категории: Пътна обстановка