Първо във Флагман! Край на живописната борова гора в Арапя! Мистериозен инвеститор гради ваканционно селище (ВИДЕО И СНИМКИ)

1Изсечени са стотици дървета, положени са основи на къщи, гледката е към залива между Лозенец и Царево


Кой стои зад „Арапя Билд”ЕООД?


Ако сте слизали на юг по българското Черно море и обичате почивката в палатка, забравете за най-живописната част от залива между къмпинг Арапя и Царево.

В момента върху носа на скалистия полуостров, в боровата гора на местността „Дядо-Ильова бахча”, се вихри огромно по мащаби разкопаване и прокарване на подземни комуникации.  Изливат се бетонови основи на къщи. Строи се ваканционно селище. Изсечени са поне сто дървета, тежка техника е заорала десетки декари. Мястото е заприличало на лунен пейзаж.

Вижте видеото, което заснехне вчера:




Кадърът е заснет от плажа на къмпинг „Арапя” в посока строителния обект. Туристите добре знаят как изглеждаше този полуостров до есента на 2018 г., сега е олисял

Установихме, че работниците и машините са на „Северни води”АД, с адрес в Бургас, жк „Братя Миладинови”, бл.38. Възложител е друга бургаска  фирма „Арапя Билд” ЕООД, регистрирана на бул.”Хр.Ботев” 93.

Екип на Флагман опита да разговаря с управител на фирмата-инвеститор, но се оказа, че на този адрес се намира само счетоводната къща, която обслужва едноличното дружество. Отказана ни бе повече информация.


Боровата гора е изсечена по този безобразен начин

Ето какво съобщи директорът на РИОСВ-Бургас инж.Тонка Атанасова пред Флагман, след запитване от наша страна: „Спазена е цялата процедура за извършване на промяна в ПУП-а. Това не е защитена територия или зона по Натура 2000, имат становище от Агенцията по горите, че земята не е гора, а е урбанизирана територия от 2007 г. Издадено е решение-преценка от страна на РИОСВ. Няма нарушение на екологичните норми”.






Възложител на строежа „Арапя Билд” ЕООД, регистрирана на бул.”Хр.Ботев” 93, но на този адрес се намира само счетоводната къща, обслужваща фирмата(на втория етаж в овала)


В категории: Царево