Първо във Флагман.БГ! Щетите за „Делта Мебел Груп” от снощи са за над 300 хил.лв., но сградата изгоря напълно

Малко след 22 ч. снощи търговският обект бе превърнат в горяща факла буквално за минути


Според шефа на мебелната къща било късо съединение, нямал заплахи от конкуренция

В масивната двуетажна сграда на бургаския бул. „Проф.Яким Якимов” №29 снощи са изгорели мебели за над 300 хил.лв. Самите поражения по конструкцията на сградата са още по-големи като стойност. Това установи проверка на Флагман.БГ тази сутрин. Наш екип е на мястото, където снощи малко след 22 ч. търговският обект бе превърнат в горяща факла буквално за минути. Повторен оглед от пожарникари все още не е започнал. Не е ясно какви са причините за опостушителния пожар, казаха от противопожарната служба.

Видео, което Флагман.БГ снощи публикува, показва как всичко лумва за отрицателно време, дори е нямало възможност за навременна реакция на живата охрана от автосервиза в съседство.Наш репортер се свърза с Мехмед Хюсеин Ахмед – представляващ фирма „Делта Мебел Груп” ЕООД. Той съобщи какви са щетите вътре.

Извънредно! Пожар бушува в Славейков до магазин "Валдо"

„Изогря всичко, нямам врагове и не допускам да е конкуренция, защото не съм бил нито предупреждаван, нито заплашван. Огънят е тръгнал от входното ниво, аз мисля, че е някакво късо съединение”, каза Мехмед Ахмед.

Изгоря напълно мебелен магазин в жк Славейков. Три пожарни предотвратиха щети за милиони левове (ОБНОВЕНА)

„Делта Мебел Груп” ЕООД е една от първите фирми за производство на мебели за вътрешно обзавеждане в Бургаска област. Производствената й база е в Айтос. През последните 5 години производителят имаше проблеми със задължения към банки, но шефът каза, че те са преодолени.

Айтоската фирма се намества в помещенията през октомври м.г. – с договор под наем. До тогава там се помещаваше друг магазин за мебели – „Валдо”.

Според Мехмед Хюсеин стоката вътре е била застрахована. Бързоразрастващият се огън бил заради голямото количество дървени части и платове.
 




В категории: Крими