Подсилваме охраната по границатa ни с Гърция


Усилва се охраната на границата ни с Гърция както с гранична полиция, така и с жандармерия, заради опасността големи групи бежанци за се опитат да влязат на територията на България, придвижвайки се към Западна Европа. Това обяви вътрешният министър Младен Маринов, след съвещание в Министерски съвет, съобщава Дарик.
 
Армията също е готова да се включи като в рамките на 24 часа може да предостави 1200 души личен състав със транспортна техника, а като цяло може да гарантира участието на три хиляди души.

Към момента в Гърция и Турция са взети мерки и ситуацията е под контрол, но не е изключено да има ново раздвижване на бежанците покрай Великден и по време на предизборната кампания за Европейски парламент, в опит да се дестабилизира Европа, посочи още Каракачанов.
Ситуацията на границата се следи много внимателно още от първите сигнали за възможни движения на големи групи от нелегални мигранти, заяви вътрешният министър Младен Маринов.

Опасността от нови опити за преминаване на големи групи нелегални мигранти не е отминала, посочи той. Това налага засилване на охраната по границата.
 
Ситуацията по границата с Гърция бе обсъдена тази сутрин на съвещание при премиера.

„Границата с Турция се пази добре, споразуменията работят. Но с Гърция е проблем. Точно там около Солун се развиват тези процеси. Сега жандармерията е там, армията има готовност, насищаме с техника и хора, за да може да си опазим държавата”. 


В категории: Политика