Правосъдие по бургаски: Разярен собственик на гараж напръска със спрей колата на джигит (СНИМКА)

На предното стъкло на автомобила има написано с големи букви „ГАРАЖ” и стрелка, посочваща неговото местоположение


Въпреки че има основание за гняв, това не е начинът, по който да се реши проблемът, коментират местни



Разярен бургазлия реши да упражни „правото” си сам да раздава правосъдие и надраска със спрей паркиран пред гараж автомобил в кв. Сарафово. Снимката с резултата след акцията бе разпространена по-рано днес и вече циркулира в цялата мрежа.

Случаят е от днес, а автомобилът на неправилно паркиралия бургазлия е надраскан с жълта боя, като на предното и странични стъкла с големи букви е написано „ГАРАЖ” и е отбелязана стрелка (също върху леката кола б.а.), която сочи местоположението на мястото за паркиране. Действието се разиграва на ул. „Морски Изгрев” в квартала, която съвсем не е една от широките улици в района.

Фотосът е сниман от такъв ъгъл, че гаража не се вижда, но всъщност такъв в действителност има. Той обаче се намира от другата страна, а наша проверка показа, че основание мястото да се обозначи с надпис „Не паркирай” всъщност наистина има.

„Бордюрът е висок, а единственото място, от което може да се излезе или да се влезе в гаража е директно пред него. Понеже улицата е много тясна обаче, ако има спрян автомобил там, гаражът става неизползваем и това предизвиква сериозни разправии”, коментираха пред Флагман.БГ местни.

Но това ли е начинът да се постигне „справедливост”, питат се хора в социалните мрежи. Реално посегателството върху движимо имущество е престъпление, а в конкретния случай такова е налице. Дали боята е лесно премахваема, блажна или акрилна – това е без значение, според закона. Собственикът на автомобила, въпреки че е в нарушение, има пълното право да си търси правата по съдебен път, споделят юристи.

В категории: Бургас