Проблемите на Пети километър - канализация и инфраструктура, но всичко ще се промени много скоро

Зам.-кметът на Бургас Чанка Коралска се срещна с живущите и работещи в района на Пети километър


Зоната е със страхотен потенциал и ще се развние изключително сериозно след изграждането на Северната дъга

Зам.-кметът на Бургас по строителството Чанка Коралска и експерти от администрацията се срещнаха с живущите и собственици на фирми в района, познат на бургазлии като Пети километър. 

Най-сериозните оплаквания са от лошото състояние на пътната ВиК и ЕЛ инфраструктура. Жителите и особено работещите там предприятия искат ВиК да изгради канализация, ЕВН да подобри качеството на съществуващата електрификация и изграждане на предвидените по утвърдена схема нови трафопостове.

Бургас отесня, правят нови квартали по пътя за София

Стартът на такива инвестиции става възможен с новия ПУП-ПУР на територията, ПУП-ПРЗ на Зона А в този район, изготвени служебно от Община Бургас. В него се предвиждат местата за нова подземна и надземна инфраструктура. За планиране реконструкцията и разширението на електропреносната мрежа, включително изграждането на новите трафопостове, е важно да се знае какви мощности планират да достигнат фирмите в района през следващите години.

Северният обход на Бургас или новото лице на града, което ще посреща потока от АМ"Тракия"

На вчерашната среща Община Бургас поиска мнения, намерения и прогнози, за да планира бъдещето на зоната. Междувременно зам.-кметът Чанка Коралска заяви намерението тази година да бъде ремонтирана основната пътна връзка към Пети километър и да се започне работа по създаването на допълнителна откъм мол "Странд".

Има сериозен интерес на инвеститори към зона "Д" в "Меден рудник" и Пети километър

Припомняме, че от няколко години усилено се работи за разширяването на града в тази посока. Най-сериозен тласък ще даде Северният обход на Бургас, чието строителство се очаква да започне догодина. Флагман.бг подробно писа по темата. Още с новината за новата транспортна връзка, цените на имотите в района скочиха, а интересът се засили сериозно. Очаква се това да е в основата на развитието на целия този квартал, който е естественото продължение на Бургас.

 


В категории: Бургас