РЗИ не откри нарушения във вентилацията на ресторант „Киш” в жк. „Зорница”

Ресторантът се намира на партерния етаж, но хората твърдят, че усещат тресене заради въздухопровода


Живущите в кооперация №78 твърдят обаче, че не могат да спят от шума
След като Флагман.бг сигнализира за проблема на живущите в кооперация №78 на бургаския жк. „Зорница”, че не могат да спят от тресене, предизвикано от въздуховода на заведение „Киш”, Регионалната здравна инспекция (РЗИ) извърши проверка.

Сигнал до Флагман.бг: Въздуховодът на ресторант в ж.к."Зорница" тресе кооперация, десетки семейства не могат да спят от шума

Само за седмица цялото заведение е било подложено на сериозна инспекция, научи Флагман.бг.  Оказа се обаче, че проверката, направена от РЗИ на 15-и декември е отчела нива на шума дори по-ниски от минималните, според изискванията.

Здравните представители извършиха проверката в 23 часа в събота, най-пиковото време за ресторанта и проблем се оказа, че няма. Водихме многобройни разговори с хората, за да им обясня, че няма от какво да се притесняват”, каза пред репортер на Флагман.бг наемателят на ресторанта Атанас Дачев, който предостави копие от Констативния протокол на здравната служба.

Припомняме, че бургазлийката, която сигнализира Флагман.бг за случая твърди, че хората в кооперацията живеят в постоянен дискомфорт, заради налягането на вентилационната инсталация, което било толкова силно, че предизвиквало вибрации по цялата сграда.

В категории: Бургас