Съдът пусна на свобода стрелеца срещу Митьо Очите, прокуратурата протестира

Една от срещите в съда между Димитър Желязков и Георги Иванчев (вдясно)
Тема в развитие
Съдът пусна на свобода стрелеца срещу Митьо Очите, прокуратурата протестираЗаради стрелбата по Митьо Очите: Музикантите от „4 you” се заключили в дамската тоалетна с няколко чужденкиБожо Кравата: Ба*ти селяните! Митьо Очите: Да кажат къде са камерите от „4 you”!Ексклузивно: Още петима с обвинения, че са в бандата на Митьо Очите, дъщеря му Станислава - с 10 000 лв. гаранцияМитьо Очите: Работех, но разбрах, че са ме уволнили, в Турция беше ужас – спяхме 54 човека в 24 легла
Спецсъдът остави Митьо Очите зад решетките - не бил толкова боленМитьо Очите след стрелбата във „4 you”: Кви са тия, майка им да ...Кольо Магарето загубил паметта си след тежка катастрофаДелото „4 you”: Адвокатитe на Митьо Очите и Божо Кравата в батални разправии помежду си, скачат и на съдиитеСвидетел от „4 you”: Божидар подаде ръка, Димитър Желязков посегна да го удари, после имаше изстрели и суматохаДвама катаджии първи се отзовали след стрелбата във „4 you” – заварили туристи под масата, един ранен и трупСтар куршум в тялото на Митьо Очите случайно открили лекари в БургасЛекарят, спасил Очите след стрелбата в Слънчев бряг: Беше в шок, кръвното - много под 60, в замъглено съзнаниеДържавата не може да намери голямата дъщеря на Митьо Очите, съседите й крият имената сиЕкстрадицията на Митьо Очите навлезе в мистериозна фазаЦацаров пита адвоката на Очите: Защо Желязков пребивава в турски затвор, щом няма искане за екстрадиция?Дълъг болничен отложи разпитите на дъщерята на Митьо Очите, вдовицата на Бай Миле и сина на Туцо от КилъритеСъдът не намери доказателства, че Пейко Янков е в групата на Очите, но го остави в ареста (ОБНОВЕНА)Окончателно: Съдът остави човек на Очите в ареста след показания на служител от „Аркус” и наркодилър (допълнена)Викат в съда голямата дъщеря на Митьо Очите – ще свидетелства срещу Божо КраватаШеф на нощен бар в Слънчев бряг пред съда: Набиха ме – това са нормални работи…След Сашо Водолаза, Митьо Очите и Кольо Магарето: Изскочиха още двама поразени от куршумите във “4 you”Преди стрелбата във „4 you”: Казал ли е Очите „да отидем да видим тези какво искат“ или „не са точно така нещата“?Честито „4 you”! 2 години от оцеляването на Митьо Очите… и 9 години борба на Бойко Премиера с мафиятаРазпитват трима тайни свидетели срещу групата на Божо Кравата, Митьо Очите е редовно уведоменКак братята Колеви от Ямбол случайно видяха стрелбата по Митьо Очите (снимка)Само във Флагман.бг! Митьо Очите с четвърта операция и крими реабилитацияРедът в Слънчев бряг е под разпорежданията на Димитър Желязков-ОчитеМитьо Очите към съдията: Дойдох с влака, менажер съм в „Аркус”, нямам проблем със секса, предпочитам мъжетеРоднините на убития в Слънчев бряг гард на Очите дарили наследените 40% акции в „Аркус”Нов фалстарт на делото срещу групата на Божо Кравата, арестант роптае, че Очите не се явява в съдаФалстарт на делото срещу Божидар Кузманов-Кравата и хората муВальо Шапката след опита за атентат в „Софиямед“: Отивах при гинеколога, а не да трепя ОчитеВальо Бандита може да отнесе 8 години затвор след опита да нахлуе при Митьо ОчитеМитьо Очите сам си направил атентат в болницатаБандит от старата генерация атакувал Митьо Очите в "Софиямед"УМБАЛ "Софиямед": Охраната ни се справи професионално с агресивния мъж, нахлул в болницата, изведе го и предаде на полициятаОт МВР разкриха какво се случва с въоръжения бандит, дирил Очите в „Софиямед”Извънредно! Гангстерски екшън в „Софиямед”! Въоръжен нахлу в болницата – търси Очите
виж още
скрий


Определена е мярка "парична гаранция" от 20 000 лв. за Георги Иванчев, решението обаче не е окончателно

Спецсъдът пусна под гаранция Георги Иванчев - подсъдим за стрелбата по Димитър Желязков-Митьо Очите. Делото се е гледало в Специализирания наказателен съд на 2 май, научи „Флагман”.

Любопитно е, че в случая не е спазена стандартната процедура - мярката да се гледа в рамките на делото срещу групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата.

Вместо това е насрочено специално дело с друг съдебен състав, в който пак влизат двама съдии и трима съдебни заседатели.

В случая председател на състава е бил съдия Николай Димитров, а член-съдия е била Вилислава Ангелова. Те и съдебните заседатели са решили, че след близо три години в ареста е време Иванчев да бъде пуснат на свобода срещу 20 000 лв. парична гаранция.

По информация на „Флагман” обаче е постъпил протест от прокуратурата срещу определението на Специализирания наказателен съд (СНС). Затова и Георги Иванчев ще остане под стража поне до окончателното решение на горната инстанция.

Държавното обвинение е категорично, че именно Иванчев е човекът от групата на Божо Кравата, направил на „решето” Димитър Желязков при стрелбата в ресторанта “4 you” на 8 юни 2016 г.

Митьо Очите тогава загуби много кръв и бе между живота и смъртта, но бе спасен от лекарите в Слънчев бряг и Бургас. Впоследствие той претърпя и операции в София, както и в Турция.

Желязков в момента е също с мярка „задържане под стража” след ареста му миналата година. Той обаче продължава да има здравословни проблеми, свързани с пикочния мехур, който е увреден след стрелбата. Това е една от причините Димитър Желязков да настоява за специална медицинска експертиза и съответна възможност за лечение, което в ареста той не може да получи.

Адвокатите на Георги Иванчев и някои от другите подсъдими по делото “4 you” пък нееднократно са се оплаквали от съдебния състав в СНС заради забавянето на мотивите за оставянето в ареста на техните клиенти. Вероятно това е причината да се поиска друг съдебен състав да гледа мярката за неотклонение на Иванчев, което в случая изглежда е дало резултат.

Какво ще е окончателното решение на Апелативния специализиран наказателен съд обаче, ще разберем в следващите дни. Към момента делото там все още не е насрочено.  


В категории: Крими