Съдружник на несебърския бизнесмен Иван Пачев, спечели плажа в Сарафово, чадър и шезлонг ще са по 6 лева

Плажът в Сарафово има нов наемател - столичният бизнесмен Валентин Станев


Фирма „М и П Мениджмънт” спечели търга за атрактивната плажна ивица срещу 55 хил.лева на година

М и П Мениджмънт” ЕООД, която се управлява от столичния бизнесмен Валентин Стефанов Станев, е новият наемател на плажа в Сарафово, показа проверка на Флагман.бг в Министерството на туризма(ВИЖТЕ ТУК).

Дружеството на 46-годишният Станев е останало единственият кандидат за атрактивната ивица, след като до търга не е допуснат „ЦЕС Консулт” ЕООД на Георги Николаев Ангелов. Фирмата ще стопанисва плаж "Сарафово" в следващите пет години.

„М и П Мениджмънт” ЕООД е с интересна история. Преди няколко години съдружници в нея са били несебърският бизнесмен Иван Пачев и известният адвокат Димитър Москоянев, който защитаваше интересите на екзекутирания Веселин Стоименов по казуса „Ропотамогейт”.

Според информация на Флагман.бг Иван Пачев макар и излязъл от фирмата, все още играе ключова роля в управлението й.

От тръжните документи става ясно, че чадър и шезлонг ще са по 6 лева.

Плажната ивица е 54 хил.кв.м. Наемателят е задължен да има 24 спасителни поста и 2 медицински пункта. Допустимия брой заведения са между 8 и 9, според квадратурата им.

До този момент на плажа имаше 6 търговски обекта, които бяха свързани със стария концесионер – бургаската фирма „Мат” ООД, управлявана от семейството на Янчо Патриков, но по концесионен договор таксата беше доста по-различена - около 20 хил.лева на сезон, докато сега е близо три пъти по-висок.

 


В категории: Бизнес