Само във Флагман.БГ! Как двама с маски и кофи с бензин запалиха мебелния магазин в жк „Славейков“

Единият от подпалвачите хвърля камък по стъклената витрина, пламва якето му и горящ бяга към блоковете на комплекса


Пожарът категорично е умишлен, ще се образува досъдебно производство – издирват се поръчителят и извършителите

Флагман.БГ разполага с информация, според която огромният пожар в жк „Славейков“ снощи, се оказва умишлен и представлява класически терористичен акт, при който можеше да изгори много по-голям район от изпепеления мебелен магазин. Информацията, с която разполагаме е и на разположение на органите на МВР. Преди минути бе предадена и на Прокуратурата.

До започването на втория оглед тази сутрин се считаше, че вероятно става въпрос за нередност в електроинсталацията в сградата, в която изгоряха напълно кухни, холови гарнитури и врати, производство и собственост на айтоската фирма „Делта Мебел Груп“ ЕООД. За това днес рано сутринта пред Флагман.БГ разказа и самия шеф на фирмата – Мехмед Хюсеин Мехмед.

Той твърдеше, че няма врагове, няма дългове, не е получавал заплахи, нито се притеснява от конкуренция. Стоката вътре е застрахована, но големият проблем е, че стабилната двуетажна сграда, предназначена за шоурум, оттук нататък се нуждае от огромен ремонт, за да бъде въведена в експлоатация отново.

Айтоската фирма се е настанила в тази сграда на бул. „Проф. Яким Якимов“ №29 през октомври м.г. – под наем. Най-големи са щетите за собственика на сградата. Има и пострадал автомобил на скъпа японска марка, който е бил спрян между двата шоурума – за мебели и за коли.

Първо във Флагман.БГ! Щетите за „Делта Мебел Груп” от снощи са за над 300 хил.лв., но сградата изгоря напълно

Автосалонът, в който е имало 3 нови лимузини, е залепен за сградата с мебелите и е истинско чудо, че до идването на пожарните не бе обхванат от пламъци, както и автосервизът към него.

Вижте какво точно се е случило и защо пожарът не е тръгнал от късо съединение във входното ниво както предполагаше собственикът на стоката Мехмед Мехмед.

Има достатъчно много видеозаписи от района между кръговото кръстовище при мебелна къща „Сакар“ и „Хемус“ и университет „Проф.д-р.Асен Златаров“. По време на втория оглед полицаите са възложили сваляне на записите от този район. Те вече са прегледани и полицаите разполагат с годна информация, по която могат да издирят извършителите. 

Изгоря напълно мебелен магазин в жк Славейков. Три пожарни предотвратиха щети за милиони левове (ОБНОВЕНА)

Това са двама млади мъже, които се появяват на спирката, намираща се на отсрещното платно на мебелния магазин – в посока кръговото кръстовище край „Метро“. Още там – при автобусната спирка – двамата са с поставени маски на лицата. Всеки от тях носи по една кофа с гориво. Единият държи камък. Те преминават между двете платна в малък участък от около 10 м., който по време на ремонта е останал без мантинела. Движат се около 50 метра надолу в посока мебелния магазин. Хвърлят камъка, след което изливат едната кофа вътре в магазина, а другата по цялото протежение на сградата. Вероятно запалителната течност е бензин, тъй като пламъците лумват много бързо. Единият от подпалвачите обаче се оказва невнимателен и капки от горивото са попаднали по дрехите му. Той самият започва да гори – якето му е обхванато от пламъци.

Алармената система в сградата в този момет се включва и няма време да се справят с огъня, обхванал якето на единия от извършителите. Двамата хукват да бягат в посока комплекса – прескачайки огражденията между двете платна. Вижда се ясно как единият гори буквално като факла, когато успяват да се скрият между жилищните блокове на комплекса.

Вижте във видео началната и крайна точка на двамата престъпници.


В категории: Крими