Само във Флагман.бг! Собствениците на бистро "Меркурий" в Созопол тихомълком подновиха незаконния строеж на скалите

Обещанието, че терасата, намираща се на Южната крепостна стена, ще бъде демонтирана, не е спазено


Строителите се похвалили, че в почивните дни ще "опаткат" всичко, докато институциите не работят

Незаконният строеж на тераса към бистро "Меркурий" в Созопол тихомълком е подновен. Очевидно собствениците са решили да довършат конструкцията в почивните дни, докато всички институции почиват.
Това алармира читател на Флагман.бг, който е станал свидетел на строителните дейности. Той ни изпрати и видео. 

Припомняме, че скандалът с бистро "Меркурий" избухна в края на март т.г. Както Флагман.бг пръв съобщи съпрузите Костадин и Юлия Кючукови - собственици на обекта, строят незаконна тераса на скалите - точно под бистрото, за да разширят търговската си площ. Тогава стана ясно, че дейностите са абсолютно незаконни, строителството е нарушило скалите, които са изключителна държавна сигурност. Още на същия ден Община Созопол издаде заповед за спиране на дейностите.

Само във Флагман! Ресторантьор строи незаконно на скалите край крепостната стена в Созопол
 

Собственикът на обекта Юлия Кючукова бе поела отговорност и обеща, че т.нар. "тераса" ще бъде демонтирана. Месец и половина по-късно се вижда, че ангажиментът не е спазен, дори напротив - строителството продължава. 

Премахват незаконната тераса край крепостната стена в Созопол
 

"Безобразие е това, което правят. Явно разчитат, че повечето медии и институции в събота си почиват и се надяват тихомълком да приключи всичко. Строителните работници дори най-нагло ни обясниха, че ще "опаткат" всичко до понеделник и никой няма да усети. Ние, созополчани, обаче няма да мълчим! Южната крепостна стена е част от археологическия резерват античен град Аполония, престъпление е да се строи там. Няма да го позволим!", пише в сигнала си нашият читател. 

Флагман.бг призовава отговорните институции да се сезират и да вземат мерки! Ще продължаваме да следим случая!

 


 


В категории: Созопол