Шефът на градския транспорт в Бургас Петко Драгнев: Няма да нарушим графика след пожара

Надявам се щетите да бъдат отстранени до края на ремонта на булеварда, коментира управителят на "Бургасбус"


Линията на тролеите в тази част на трасето била спряна заради ремонта още преди 2 седмици

Управителят на общинската превозваческа фирма „Бургасбус” инж. Петко Драгнев съобщи пред Флагман.БГ какви са последствията след погрома над имущество на строителната фирма "G.P. Group". Както Флагман.БГ пръв и единствен засега съобщи, около 5 ч. тази сутрин някой заля обилно с коктейл молотов скъпа асфалтополагаща техника от ремонта на бул. „Захари Стоянов” и с разразилия се пожар нанесе щети върху електропреносната мрежа на тролейбусните линии.

Репортер на Флагман.БГ бе на място и видя, че контактната линия е помляна в разстояние от около 200 метра, а разтопените жици все още са неотстранени от пътното платно заради огледа.

"Заради започналия голям ремонт на булеварда преди 20 дни се наложи да спрем тролейбусите. Заменихме ги с автобуси. В този смисъл пожарът няма да попречи на графика ни, но се надявам щетите да бъдат отстранени до края на ремонта на булеварда”, каза Драгнев. Той също бе на мястото на престплението. 

Към момента пет полицаи вземат проби от мястото, от което е лумнал огъня. Валяците на "G.P. Group" са имали охрана, но човекът е бил на около стотина метра в противоположна посока.

Към момента пет полицаи вземат проби

 


В категории: Крими