Сменят локацията на арт инсталацията „Аз обичам Бургас”

На площад "Тройката" няма подходящо място за този атрактивен надпис


Тройката не е подходящо място, ще я монтират на пл.”Царица Йоана”


Арт инсталацията „Аз обичам Бургас” ще бъде монтирана не на пл."Тройката", а на пл."Царица Йоана" – до обновената автогара „ЮГ”. Това стана ясно след заседанията на постоянните комисии към Общинския съвет в Бургас. Причината е, че на пъпа на Бургас няма подходящо място, където да се постави модулната конструкция. 

Вижте кое ще е любимото място за снимки на жителите и гостите на Бургас

От администрацията са посочили като най-подходящо място за надписа, който със сигурност ще се превърне в любимо място за снимки – площада до жп гарата и автогара, където е и най-сериозното струпване на туристи.

Другата локация за втория надпис – до Гъбката не се променя.


Подобен надпис, но на кирилица, ще бъде сглобен до Гъбката

Днес на правната комисия имаше сериозен дебат за законосъобразността на докладната. Вносителите са Антон Берданков и Георги Кузманов, но според колегите им те не са спазили изискванията – трябвало да посочат източник на финансиране и по-ясно да аргументират предложението.

След преработка докладната все пак получи положителна резолюция и ще влезе за гласуване в Общинския съвет. Припомняме, че предложението на Берданков и Кузманов е да се отделят средства в Бюджет 2019 за закупуването на подобна конструкция, която да се превърне в атракция и любимо място за снимки.

На Бургас действително липсваха подобни арт елементи с бранда на града, които са характерни за всеки туристически център.

В категории: Политика