Спецсъдът отстрани от длъжност кмета на Созопол Панайот Рейзи

На излизане от залата Рейзи обяви, че ще обжалва решението на съда


Временно е отстранена и главният счетоводител на Общината Златка Мусева

Специализираният наказателен съд временно отстрани от длъжност кмета на Созопол Панайот Рейзи и главният счетоводител на общината Златка Мусева. Магистратите се съгласиха с доводите на прокуратурата, че ако са на поста, и двамата могат да попречат на разследването.

Обвинението твърди, че двамата, в съучастие с още едно лице са източили близо 2 милиона лева от общинския бюджет - пари, предназначени за строително-монтажни работи, които отивали не при фирмата, извършила ремонта, а у частно лице.

По време на заседанието днес адвокатът им представи документ, че те излизат в отпуск от днес до юни. Освен това Рейзи и Мусева винаги помагали на всички проверки, които прокуратурата правила. Като са в отпуск нямало как да влияят на разследването. Според специализирания съд обаче това не е достатъчно, тъй като отпускът може да бъде прекъснат по всяко време и те могат да се върнат на работа. 

Решението на съда може да бъде обжалвано на 16 април. На излизане от залата Рейзи каза, че ще го обжалва.

Преди дни той обяви, че ще се кандидатира за нов мандат, въпреки обвинението, тъй като не се притеснява от разследването. Ако започне дело, ще докаже, че е невинен, категоричен бе Рейзи.


В категории: Темида