Срещнете се очи в очи с „Най-страшното“ в новата книга на Господин Сив

Сборникът от разкази е едно от тези четива, които си заслужава да бъдат разлистени


Сборникът от 26 раказа обхваща жанровете мистерия, трилър, ужаси и фантастика

Наниз с червени люти литературни чушки, всяка от които пари по различен начин. Така описва най-новата си книга бургаският писател с псевдоним Господин Сив, който е познат на повечето хора като Стефан Минчев – дългогодишният специалист по връзки с обществеността на Община Бургас. Новата му книга с краткото и ясно име „Най-страшното“ е сборник с разкази, вдъхновение за които двуметровият бургазлия е черпил от творбите на авторите от 19 век, както и майсторите на космическия ужас Хауърд Ф. Лъвкрафт и Стивън Кинг.

Защо „Най-страшното“ и кое е то? Този въпрос е първият, който всеки, закупил книгата, си задава неизбежно. То е в първия едноименен разказ, то е и в останалите 25 такива, хем е в тъжното, хем в смешното, хем в неизвестното и хем в добре познатото. То е в нас. Около нас и извън нашето разбиране. То е.

„Писането ми е хоби“, каза скромно на срещата си с репортер на Флагман.БГ днес Господин Сив. Личи си обаче, че за да се появи все пак на бял свят творбата, са били нужни многобройни часове труд. „Страшното и смешното – възприемам ги като 2 врати на един и същ коридор. Точно затова, въпреки заглавието, в книгата можете да намерите и разкази, които да ви разсмеят искрено, но и такива, които да ви оставят безмълвни“, казва авторът.

Общо 26 на брой, всеки разказ в книгата е самостоятелен – тоест не е задължително да се чете подред. „Но е препоръчително“, загатва за скрит замисъл Минчев. 

За тези, които са свръхлюбопитни за жанра на разказите – е, той не е един. Някои от тях спадат в категория трилър, други са мистерия, трети хорър, а дори има и фантастика – жанр, който не е особено характерен в българските литературни среди.

Самата книга можете да закупите от книжарница "Хеликон" в Бургас, където засега има ограничено количество бройки. Ако не успеете там, то страницата на книгата във Фейсбук Най-страшното е мястото за всички, които искат да срещнат страха в очите. 

Или както самият автор пише: Ако имате желанието да надникнете със собствените си очи в „Най-страшното“, трябва да влезете в кореспонденция с мен чрез посредничеството на тази фейсбук страница.
 




В категории: Бургас