Стоматологията в Бургас остана без шеф, търсят управител и на два медицински центрове

Изискванията са доста строги, крайният срок е до 2 май


Община Бургас е обявила конкурс за позициите

Денталният център I в Бургас, който е наследник на бившата Окръжна стоматологична поликлиника, намиращ се на ул. „Александровска”, остана без управител. Същата е ситуацията и в „Медицински център 1” и „Медицински център 2”. И трите лечебните заведения скоро ще имат нови ръководители, тъй като мандатът на сегашните изтича и до месец ще ги оглавят нови лица. Община Бургас е обяви три позиции за управители, показа проверка на Флагман.бг

Медицински център 1, намиращ се в близост до жп гарата, на ул. „Хан Крум” №28, в момента се ръководи от д-р Борис Борисов, през май месецще стане ясно дали той остава на поста или позицията му ще бъде заета от друг специалист.

Медицински център 2 се намира в жк. „Славейков” №34. Под крилото на началника д-р Атанас Бошев работят 11 специалисти. Общинското заведение е много удобно за всички живущи в комплекса, които имат нужда от високоспециализирани прегледи и изследвания. Съвсем скоро обаче ръководството ще бъде поето от нов управител.

Кой ще бъде той ще стане ясно съвсем скоро. Всички кандидати за шефските позиции ще трябва да преминат през няколко етапа, за да седнат на водещите столове на болниците. Мераклиите задължително трябва да имат образователна степен „магистър” по медицина или дентална медицина с призната специалност.

Освен това трябва да имат поне 5-годишен стаж като лекар или дентален лекар и разбира се да не са осъждани за умишлени престъпления. В хода на „състезанието” кандидатите ще трябва да представят програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период, като ще имат възможност да ползват документи от всяка болница, относно структурата, бюджета, числеността и щатното разписание на персонала й.

До третия решаващ етап ще стигнат онези, чиято оценка на доклада е над 4,50. Третият етап ще представлява събеседване – участниците ще представят примерните си програми за развитието на лечебните заведения и ще бъдат препитвани относно здравното законодателството, тъй като ръководните позиции, които ще заемат, ще бъдат тясно свързани и с това.

Крайният срок за всички желаещи е 2 май т.г., а подаването на документи става в сградата на Община Бургас.


В категории: Бургас