Цветанов: Екипът на Ивелина Василева направи така, че Европа да ни чува

"Тя пое министерство на екологията в момент, когато имаше последствия от управлението на БСП, където знаете, че имаше и спрени програми"


Тя получи широка подкрепа от местната власт в Бургас, след това стана част от Министерския съвет, обясни зам.-председателят на ГЕРБ

Топкандидатът на бургаската структура на ГЕРБ за евровота Ивелина Василева е допринесла Европа да ни чува. Това стана ясно от изявление на зам.-председателя на ГЕРБ и председател на Предизборния щаб на партията Цветан Цветанов.

Днес в София бе представен предизборният „слоган“ на формацията - „Европа ни чува“.

Преди това да се случи обаче, Цветан Цветанов направи дълга „увертюра“, като презентира част от кандидатите за евродепутати. Макар че Ивелина Василева бе изтикана чак на девета позиция в листата, Цветанов обърна специално внимание и на нея.

Той обясни за Василева следното, едно към едно: „Тук, разбира се, няма как да не отидем към парламентарното измерение в европейското председателство и тук безспорен авторитет, това е Ивелина Василева, която знаем, целият професионален път и нейната отдаденост за кохезионната политика, за европейските фондове, за европейските програми. Неслучайно тя получи широката подкрепа както от местната власт в Бургас, след това получи силната подкрепа, за да бъде част от Министерски съвет – първо като заместник-министър, след това вече като министър. Но нека да си припомним, че тя пое министерство на екологията в момент, когато имаше последствия от управлението на БСП, където знаете, че имаше и спрени програми. Имаше проблеми и с програмата, свързана по екология. Ивелина Василева с нейния капацитет успяха, действително, с нейния екип да върнат доверието на България в Европейския съюз и да можем да се възползваме от тази европейска солидарност и да могат програмите да се реализират. И това, което тя направи след 2017 г. - да стане част от българския парламент; да защитава активно позицията на България на всички форуми, които участва в Комитета на регионите. Нека да си припомним и парламентарното измерение в комисията КЕВКЕФ, която тя е заместник-председател. И успяха действително да направят това, което беше оценено от европейските ни партньори и европейските лидери за това, че действително Европа ни чува за всички тези политики, които ние сме алармирали, че трябва действително да се развиват и да се покриват с необходимия капацитет и да има съответната усвояемост на съответните европейски програми.“


В категории: Евроизбори'2019