Удължиха мярката на Пойзъна, Прокуратурата го иска за постоянно в ареста за палежа на валяците в Бургас

Нанесените щети възлизат на над 400 хил.лв., възможно е да е имал и съучастници


Машините от ремонта на бул. „Захари Стоянов“ пламнаха рано сутринта вчера

Бургаската окръжна прокуратура задържа за 72 часа Николай Пенев Пойзъна за вчерашния палеж на валяците на G.P. Group в Бургас. Предстои в следващите дни съдът да разгледа мярката му за неотклонение, като е ясно, че на този етап държавното обвинение ще иска постоянен арест.

Както Флагман.БГ пръв и единствен писа вчера, Пойзъна бе закопчан буквално часове след палежа и бе изведен от спецполицаи от блок в жк „Братя Миладинови“. Заедно с него униформените арестуваха и брат му, познат в ъндърграунда като Фокса. За момента обаче не е ясно дали обвинения ще бъдат повдигнати към него.

Извънредно! Терорист опожари скъпа техника на G.P. Group и блокира транспорта на Бургас

Припомняме, че двете машини бяха подпалени вчера сутрин, около 5:30 ч., а пожарът обхвана и електрическата система, която захранва тролейбусите на Бургас. Стойността на нанесените щети по техниката на G.P. Group – фирмата, която извършва ремонта на бул. „Захари Стоянов“ , възлиза на над 400 хил. лв., съобщават от Прокуратурата. Реално обаче щетите имат и нематериална стойност, тъй като вчера буквално вгорчиха живота на десетките хиляди пътуващи към и от жк „Меден рудник“ бургазлии. Мнозина дори избраха обходния маршрут през с. Маринка, като там се образува огромна тапа.

Ексклузивно! Задържаха Пойзъна от бандата на Рижите и брат му Фокса за палежа на багерите в Бургас

Мярката на Пойзъна ще бъде разгледана в идните дни, по всяка вероятност през уикенда. Възможно е на по-късен етап от разследването да се появят и нови заподозрени в съучастие към палежа.

Очаквайте подробности!