Ударно начало на годината за Айтос: Търсят кой да обнови спортната зала, която ражда шампиони

Спортното съоръжение ще бъде ремонтирана и разширена


Реконструкцията ще струва 1,5 млн. лв. Средствата са отпуснати от правителството в края на декември м.г.


В Община Айтос не губят време за реализиране на предвидените проекти. Градът започва годината ударно със стартиране на много важна процедура - реконструкцията и разширяването на спортната зала "Аетос", която ражда шампиони, показа справка на Флагман.бг.

На заседанието си на 19 декември м.г. Министерски съвет отпусна 10 милиона на общини в Бургаска област, сред които и Айтос. 1 450 000 лв. от тях са за пълното обновяване на спортното съоръжение. Седем работни дни по-късно администрацията вече е обявила обществена поръчка за избор на изпълнител.

Кандидатите имат срок до 7 февруари за подаване на предложенията.

Припомняме, че в края на миналата година кметът Васил Едрев разкри пред Флагман.бг какво включват ремонтните дейности на спортната зала. Реконструкцията ще превърне съоръжението в истинско бижу.

Кметът Васил Едрев: След ремонта спортната зала "Аетос" ще се превърне в бижуто на града ни!

Тя предвижда изцяло подновяване на настилката, отоплителната система, както и въвеждане на енергийна ефективност. По-добрата новина обаче е, че капацитетът й ще бъде увеличен до 300 зрители, които да се насладят на успехите на спортистите. Едно от помещенията в комплекса пък ще бъде разширена и преустроена в зала за борба с всички удобства. В съоръжението ще могат да тренират волейболисти, баскетболисти, акробати и др.

В категории: Айтос