Валери Симеонов: Евроизборите не са от жизнено значение, абсолютно реално е да се явим самостоятелно

"Не е първият път, когато влизаме в битки, които не сме сигурни, че ще спечелим", каза Симеонов





За НФСБ евроизборите не са от жизнено значение. Самостоятелно явяване на партията е абсолютно реална възможност. Това обяви лидерът на формацията Валери Симеонов на извънредна пресконференция в парламента. Повод за нея бе гневната декларация на НФСБ, разпространена рано тази сутрин, по повод преустановените преговори с ВМРО за общо явяване на евроизборите напролет.

Зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев пръв обясни, че самостоятелно явяване е възможно.
След въпрос на „Флагман” дали това е реална възможност, Валери Симеонов отсече: „Абсолютно реална възможност, абсолютно реална възможност. Да, въпрос на решение е, на партийно решение, ако щете и въпрос на чест.”

Симеонов попита - защо да не се явят самостоятелно?
„Кое ви кара да мислите, че нямаме това право или какво, попита лидерът на НФСБ. След отговор, че може да не прескочат бариерата, той каза: „Да, възможно е. Само че не е първият път, когато влизаме в битки, които не сме сигурни, че ще спечелим.”

Валери Симеонов даде примери: „Какво нещо е животът! Ей в такава битка влязохме за малките казани, обаче законът се върна в стария си вид. Така влязохме за горивата, но ето сега става пак това, което ние настоявахме да стане.”
Лидерът на НФСБ визираше днес прието на първо четене отлагане на влизането в сила на новия спорен закон, който привидно цели борба със сивата икономика, но засяга малките играчи в сектора, които Симеонов защитава.

Очаквайте подробности

В категории: Политика