Вижте какво остана от райското в.с. „Св.Тома”, тузарите напускат имотите си (ВИДЕО и СНИМКИ)

Тази планина от пръст е върху паркинга на в.с.”Св.Тома”, новият строителен обект стига до бариерата му


„Главболгарстрой” май си вкара огромен автогол със строежа на Алепу


Собственици на къщи и апартаменти в луксозното ваканционно селище от затворен тип „Св.Тома” в местността „Алепу” алармират Флагман, че напускат имотите си в знак на протест срещу строителната инвазия на „Главболгарстрой”АД.

Те са силно притеснени, че инвестираните от тях пари в луксозен недвижим имот на морето ще бъдат безвъзвратно загубени, защото никой здравомислещ човек няма да им даде удовлетворителна цена при сделка за продажбата им.


Така се продават имоти в „Св.Тома”, снимката е от рекламния каталог. В овала няма и помен от тази гледка

Представител на една от знаковите фигури в българските артсреди е бил вчера на строителния обект в непосредствена близост до „Св.Тома” и е установил същото, което и ние, от Флагман, заснехме.

Малкият уединен плаж за богоизбрани буквално е отнесен от багерите и вече липсва. Разположението на елитните къщи в „Св.Тома” е върху скалист полуостров и единственото място, където ВИП-персоните имаха допир с морето, бе точно това плажче.

Строяли на Шофьорския плаж край Созопол, за да не падне пътят

Паркингът за около 80 автомобила, предвиден и за хотела в комплекса, вече го няма, заринат е от техника и тонове пръст. Не е ясно този паркинг на кого ще принадлежи  след две години, когато свърши новият строеж в съседство.

На практика комплексът „Св.Тома” ще се окаже свит и с вид на жертва спрямо намиращия по суша преди него бъдещ курортен комплекс „Алепу вилидж”, чийто мащаби изглеждат внушителни.

И двата комплекса са с един и същ възложител „ГБС-турс”ЕАД и с един и същ изпълнител – „Главболгарстрой”АД, които от са под обща шапка.” ГБС-турс”ЕАД е дъщерна на „Главболгарстрой”АД.


При това положение, ако „Св.Тома” се опразни шумно, заради огромното разочарование на клиентите на „ГБС”, плановете с новия мегастроеж могат да се окажат губещи. 





В категории: Бизнес