Внимание, шофьори! Проблемният участък на АМ Тракия продължава да дере кожи

Преди дни бургазлия е преминал през участъка между Стара Загора и Чирпан с 120 км/ч. Очаква честитка от КАТ


Къде отиват парите от хилядите шофьори, които са глобени? Защо не се ремонтира аутобанът, пита нашият читател Слави Киров

40-километровият участък на АМ Тракия - от Стара Загора до Чирпан, продължава да създава големи главоболия на шофьорите. Преди дни само за няколко часа десетки коли са станали жертва на ограниченията там. Това съобщи читател на Флагман.бг, който бил засечен от мобилна камера на КАТ за висока скорост.

Припомняме, че от есента на миналата година максималната допустима скорост по участъка на аутобана е 90 км/ч. Настилката е в окаяно състояние и по-скоро прилича на третокласен път, отколкото на магистрала. Няма средства за ремонта няма (ВИЖ ТУК), което означава, че и през летните месеци, когато е основният трафик към морето, движението на АМ Тракия ще бъде ограничено и затруднено.

"Преди дни пътувах от Бургас за Пловдив, шофирах с около 120 км/ч. през целия път. Отнесох се и съвсем забравих за въведеното ограничение в участъка между Стара Загора и Чирпан. Усетих се едва когато видях патрулката с камера за скорост, но беше късно да натисна рязко спирачките. Много ме е яд, защото не съм карал с много висока скорост, напълно в ограничението бях. В крайна сметка това магистрала ли е или третокласен път?! Нали уж се хвалим с пътищата, но един нормален аутобан нямаме. И защо вместо да ремонтират пътя, дерат шофьорите?", пита нашият читател Слави Киров. 

Защо в отсечката Стара Загора – Чирпан на АМ Тракия ограничението е 90 км/ч?
 

Той разказа, че освен него, същия ден в капана на КАТ са попаднали и други коли, които също се движели под 140 км/ч., но над ограничението. 

"От есента на миналата година до края на март са снимани стотици, дори хиляди коли, чиито шофьори са получили "честитки" за висока скорост. Сигурно още толкова ще изгорят. Къде отиват парите от тези глоби, ако не за пътища? Само взимат, но не дават. Това е нашата държава!", оплаква се Киров. 

Флагман.бг съветва шофьорите да карат с повишено внимание по проблемния участък, за да не станат следващите жертви на ограничението!


В категории: Вашият сигнал до ФЛАГМАН