Времето в Бургас на 3 май: Топло и слънчево – възползвайте се!

Постепенно температурите се повишават и напомнят за приближаващото лято


Най-топло ще е в Царево и Средец, най-студено в Малко Търново

Времето в Бургас днес ще е предимно слънчево, облачност почти няма да има. Термометрите ще покажат 23-24°C, като така несъмнено ще напомнят за това, че постепенно се доближаваме до лятото. Вятърът ще е умерен югозападен, вероятност за дъжд на практика няма.

По Черноморието: На север – в Поморие и Несебър – термометрите ще покажат 23-24°C. Традиционно в Несебър вятърът ще е значително по-слаб от този в Поморие. 

На юг, в Созопол също ще е топло с максимални температури от 22-23°C. В Приморско живакът ще покаже 23-24°C с лек вятър. В Царево, което е най-южната Черноморска община, термометърът ще достигне дори до 24-25°C. Не се очаква дъжд, облачност почти няма да има.

В Руен и Сунгурларе вятърът ще утихне до такава степен, че въздухът ще се усеща застоял. Слънчевото време и температурите от 23-24°C несъмнено ще напомнят за лятото.

В Айтос и Карнобат също ще е топло. Очакванията са за температури между 23 и 24°C. Няма очаквания за валежи, а вятърът ще е слаб, западен и ще стихне още повече по обяд.

В Средец очакванията са за 24-25°C, вятърът ще е слаб. 

В Камено температурите ще достигнат до 23-24°C, времето ще е слънчево с нулеви очавания за дъжд. Вятърът обаче ще е малко-по силен от вчера – умерен югозападен.

Най-студено ще е традиционно в Малко Търново, където живакът ще достигне до едва 20-21°C. Малко вероятно е да завали, но все пак шансовете за дъжд в най-далечната община са по-големи от навсякъде другаде в областта. Вятърът ще е слаб.


В категории: Времето днес