Времето в Бургас – променлива облачност и студен вятър сякаш ни отдалечават от пролетта

Слънцето ту ще се показва, ту ще се скрива зад гъсти облаци


Максималните температури ще са между 9 и 10°C, не се очакват валежи

Времето в Бургас днес ще е значително по-студено от вчера. С максимални температури от 9-10°C и силен източен вятър, е много вероятно ако се подведете от слънцето и излезете навън настроени за пролет, просто да настинете. Още по обяд слънчевите лъчи ще бъдат спрени частично от облаци и времето ще бъде по-характерно за края на февруари, отколкото за началото на април.

На Север – в Поморие и Несебър – ситуацията ще е идентична, с малката, но съществена разлика, че вятърът ще е значително по-слаб. Максималните очаквани температури там са в порядъка между 8 и 10°C.

Руен и Сунгруларе, като вчера ще е по-топло от останалите региони. С максимални температури от 11-12°C и слаб до умерен вятър, на фона на останалите общини там ще е като лято. 

Айтос, Карнобат и Средец живакът ще достигне до най-много 11-12°C, но пък вятърът ще е значително по-силен. Облачността ще е разкъсана, но ще се задържи през повече от половината ден.

Царево и Малко Търново ще са рекордьори откъм минимални показания на термометрите – градусите падат до -3, а времето ще е слънчево с променлива облачност и слаб до умерен вятър.

Времето в Созопол и Приморско ще е сходно като това в Бургас, с максимални температури от 10-11°C, но вятърът ще е с двойно и дори тройно по-ниски скорости от този в областния град. 

Никъде не се очакват валежи. За сметка на това обаче такива са предвидени за началото и  средата на другата седмица. 


В категории: Времето днес