Започна дългоочакваният ремонт на кръговото движение Несебър-Слънчев бряг

Обновяването на колелото бе заложено във финансовата рамка на Проектобюджет 2019

Ще бъдат преоформени двата съществуващи пътни острова покрай кръстовището и изграждане на допълнителни, обясни кметът на Несебър Николай Димитров

Започна реконструкция на най-старото кръгово движение в община Несебър. Кръстовището се намира на входа на града и се явява пътна артерия за Слънчев бряг. 

През последните години заради интензивния трафик колелото беше с почти елипсовидна форма

"Настоящите ремонтни дейности целят оформянето на кръговото в окръжност, което ще изпълни изискванията на Закона за движение по пътищата и нормите за проектиране на пътища", посочи кметът на Несебър Николай Димитров. Средствата за обновяването на пътното трасе бяха плануванувани във финансовата рамка на Проектобюджет 2019.

Чрез реконструкцията ще се осигури по-добрата видимост и безопасност както за пътните превозни средства, така и за пресичащите кръстовището пешеходци.

Ремонтът на съоръжението за кръгово движение налага и преоформянето на двата съществуващи пътни острова покрай него и изграждане на допълнителни. Островите ще бъдат повдигнати посредством бордюри и ще бъдат озеленени.

"Молим гражданите да проявят разбиране и да се съобразяват със създадената временна организация на движение", апелира Димитров.




В категории: Несебър