Започна реконструкцията на детска градина "Слънчице" в Слънчев бряг

Строителните мероприятията включват и оформяне на нов музикален салон в детската градина


Улиците в кв. Черно море също ще бъдат асфалтирани

Днес кметът на Община Несебър Николай Димитров даде старт на строителните дейности по разширяване на сградата на детска градина „Слънчице“ в к.к. Слънчев бряг и началото на строителство на тротоарни алеи в квартал Черно море.

В последните години Община Несебър се превърна в привлекателно място за живот за много хора – български и чуждестранни граждани, които избраха трайно да се заселят на територията ѝ. Това поражда необходимостта от строителство на нова образователна, транспортна и др. инфраструктура.

Предвижда се ДГ „Слънчице“ да се разшири, като към съществуващата сграда се пристроят помещения, в които ще се обособят нови детска и яслена група. Разширението ще е едноетажно. Проектиран е отделен вход за новите две групи, като към него ще има рампа за инвалиди. 

Ще се направи реконструкция на покрива на сградата. Строителните мероприятията включват оформяне и на нов музикален салон. Директорката на детското заведение – г-жа Маринова, изказа своите искрени благодарности за постоянните и навременни грижи, които общинското ръководство полага за развитието и утвърждаването на ДГ „Слънчице“.

С този проект Община Несебър изпълнява социалния си ангажимент не само към своите жители, но и към временно пребиваващите в курорта, чиито деца също ще могат да посещават детското заведение. Така се продължава политиката, която преди време донесе на общината наградата „бейби бум“, защото грижата за хората започва от най-малките представители на общността.

След приключила процедура по съгласуване, днес кметът на общината Николай Димитров даде начало на дългоочакваните дейности по изграждането на тротоарната мрежа в квартал Черно море. Строителството ще се извърши на няколко етапа.

Велосипедната алея по продължението на основната улица на квартала и прилежащата ѝ тротоарна пътека вече са готови. Предстои поставяне на маркировка. И двата обекта, разширение на ДГ „Слънчице“ и изграждане на тротоарни алеи в квартал Черно море, на които бе даден старт през днешния ден, са част от строителната програма на общината и средствата за тях са заложени в плановете за текущата бюджетна година.




В категории: Несебър