Заради предизборната кампания: ДПС бойкотира Народното събрание

Кворумът в началото на новата парламентарна сесия е на ръба


Само ГЕРБ и "Воля" излязоха с декларации по повод новия парламентарен сезон

ДПС бойкотира работата на Народното събрание заради предизборната кампания. Днес започна новата парламентарна сесия след великденската ваканция.

Депутатите успяха да започнат работа с кворум „на ръба”, след като колегите им от ДПС изобщо не се появиха в сградата на Народното събрание.

През последните седмици народните представители от формацията на Доган се регистрираха за началото на заседанията и така помагаха на управляващото мнозинство.

По информация на „Флагман” обаче тази седмица всички депутати от ДПС са пуснали уведомления, че няма да присъстват в парламента. Причината е започналата предизборна кампания и съответните мероприятия по регионите.

Очаква се другата седмица част от депутатите от ДПС да се завърнат в Народното събрание.

Днес декларации по повод новия парламентарен сезон имаха само ГЕРБ и „Воля”.

„БСП за България” продължават бойкота на парламента. „Обединени патриоти” присъстваха, но предпочетоха да не четат декларация.

От ГЕРБ обърнаха внимание на отсъствието на БСП. Председателят на най-голямата парламентарна група Даниела Дариткова обясни, че привържениците на соцпартията остават непредставени в парламента.

Депутатите от ГЕРБ щели да продължат работата си въпреки предизборната кампания. Приоритети за тях оставали стабилността и икономическото развитие.

Дариткова обясни, че ще действат и в посока създаване на възможност за предсрочно прекратяване на мандатите на „тримата големи” в съдебната система – председателите на Върховния административен съд и на Върховния касационен съд и на главния прокурор, защото недосегаеми не трябвало да има.

Лидерът на „Воля” Веселин Марешки пък обясни, че най-голямата опозиция я нямало в парламента, но там била най-ефективната и прагматичната, каквато била неговата формация.

 


В категории: Евроизбори'2019