Защо най-изявите бургаски деца учат в тесни и неремонтирани стаи, питат родителите на ученици от АЕГ „Гео Милев”

Най-логичното решение изглежда Английската гимназия да се премести в СУ Добри Чинтулов, но предложението среща известна съпротива


Темата отново е на дневен ред и решение очевидно трябва да се вземе


Защо най-изявените деца на Бургас учат в тесни и неремонтирани стаи, питат родители на учениците от Английската езикова гимназия „Гео Милев”.

В края седмицата те изпратиха подписка до кмета на града и Общинския съвет, с която настояват най-после да се предприемат мерки по разделянето на елитните гимназии – Английската и Немската, които използват една и съща сграда.

„Обидно е, че повечето професионални гимназии в града ни вече са с нов облик, ремонтирани кабинети, просторни дворове, а нашите деца се бутат в тесни и много стари стаи”, недоволстват родителите. (ВИЖТЕ ПИСМОТО НА РОДИТЕЛИТЕ ТУК)

Припомняме, че преди няколко месеца администрацията подложи на обсъждане преместването на АЕГ в сградата на СУ „Добри Чинтулов”, а учениците от последното школо да се пренесат в СУ „Йордан Йовков”.
Родители от СУ "Добри Чинтулов" гневни: Защо приехте повече ученици в Английската и Немската? Гоните децата ни от училище!Тази идея срещна съпротива сред родителите, които са категорични, че се допуска сериозна грешка, защото СУ „Добри Чинтулов” разполага с изключително добра материална база, адаптирана към потребностите на учениците. Голяма част от музикалните инструменти на практика не могат да бъдат изнесени оттам, твърдят преподаватели.

В същото време от общинската администрация търсят най-доброто разрешаване на спора, защото в АЕГ и Немскката гимназия в момента има 1800 ученици, а в СУ „Йордан Йовков” – под 300. В СУ „Добри Чинтулов” са около 330. Заради това предложението е двете училища да се помещават в една сграда освободят другата за АЕГ „Гео Милев”.
Зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева посочи вариантите за решаването на ребуса с Английската гимназия
Вариант е и строителство на изцяло ново училище, но това ще отнеме прекалено много време.

В категории: Просвета