Зелената зона съсипа бизнеса на Северния плаж в Бургас, а снощи докара сбиване в претъпкания жк „Лазур“

13:30 ч., 26°C – любимото от десетилетия място за разходка на бургазлии днес остана празно


Обичайно препълненият паркинг до бар „Сакса бийч“ в 13:20 ч. остана празен заради платеното паркиране, заведенията също

Репортер на Флагман.БГ бе повикан от собственик на кръчма край алеите в Морскта градина покрай Северния плаж в Бургас, за да покаже как в първия най-хубав ден от започващото лято няма никакви хора в тази част – най-любимата за разходка на бургазлии. 
„Стресът от вчера, 2 май, откакто паркирането в тази част около Моркста градина бе обявено за платено по лев на всеки час всеки ден между 11 и 21 ч. е много голям“, коментираха и други кръчмари, чиито заведения към момента са празни. Някои заблудени стигат до паркинга, пооглеждат се, питат дали е платено и когато получат утвърдителен отговор, моментално обръщат колата обратно.

Кръчмите в тази част на Морската градина са празни
Тази алея остава полу-празна, тъй като хората с автомобили избягват района

По този начин хората, търсещи разходка край морето и плаж, ще се ориентират в събота и неделя в противоположната посока към централния плаж на Бургас, където през уикенда е безплатно заради синята зона. Така или иначе до 8 май тя е безплатна.

Плажът вече е перфектно заравнен, култовия бар „Сакса бийч“ е извадил палмите и е в готовност да отвори, но на преден план се виждат останките от изгорялата дългогодишна кръчма „Адам и Ева“
На плажа вече има хора по бански

В централната част стандартът в заведенията е по-висок, но чисто психологически безплатното паркиране привлича там повече хора.

Снощи след 21 ч. в района на жк „Лазур“ – между ул. „Константин Величков“, бул. „Демокрация“,  ул. „Места“ и Морската градина, беше истински ад за хората, които се прибираха по домовете с автомобилите си. И последните останали оскъдни местенца за паркиране в така или иначе претъпкания от автомобили комплекс, бяха заети от пришълци, повечето от които с регистрационни номера, нямащи нищо общо с Бургас.

Така изглежда паркингът на ул. "Булаир" малко преди входа за Централния плаж

Около 21:30 ч. възникна сбиване близо до бившата сграда на Пето РУП, след като Фолксваген Голф с пловдивска регистрация изпревари в паркирането бургаска батка. Репортер на Флагман.БГ се намеси като психолог, за да предотврати кръвопролитие.

Все още част от хората, живеещи в района, където се преместиха всички гратисчии от новата зелена зона зад краставицата, не са се завърнали по домовете заради продължителните празници. Очаква се големият сблъсък между живущи в квартала и пришълци да се случи на 7 май вечерта, когато ще има доста изненадани неприятно.

Жителите на жк „Лазур“ настояват незабавно Община Бургас да разчертае със зелена зона и пред техните домове. Готови са да си заплащат абонамент по жилищна регистрация, обявявайки, че собствеността върху автомобил вече трябва да се превърне в привилегия за хора, имащи възможност да си го позволят в силно урбанизирания Бургас.


В категории: Бургас