Жители на едно от най-красивите села в Странджа – с.Зорница, Община Средец алармираха, че са останали откъснати от света, след като през миналата седмица е спрял и автобусът към Ямбол.

В населеното място по последни данни живеят над 350 души, населеното място е на границата на Бургаска област – между Средец и Ямбол.

Обръщаме се към Вас като най-влиятелната медия в региона, за да алармираме за много сериозен проблем. От известно време сме останали без автобусен превоз. Нямаме нито към Ямбол, нито към Бургас. Автобусната линия от Бургас към Ямбол, през Средец бе спряна още миналата година. Тогава беше изпълнявана от фирма М-бус. До преди няколко дни имаше превоз веднъж дневно от Ямбол до Бургас. Автобусът идваше сутрин и се връщаше обратно следобед. След проведен търг преди дни автобусът е спрян, тъй като явно никой не се е явил. Събрахме подписка за възстановяване на линията до Бургас, поне 2 пъти в седмицата, но превозвач така и не се намери. Хората няма как да отидат дори на лекар, ако се наложи”, пишат ни жителите на село Зорница.