Три кръга преди края на редовния сезон в Първа лига Черно море заема 6-о място в класирането, но само на точка пред Етър, който също има амбиции да се пребори за място в Топ 6. Днес "моряците" гостуват на аутсайдера Верея в Стара Загора и всички друго освен победа, ще бъде голям провал за тима на Илиан Илиев. През пролетта варненци вече повалиха ЦСКА-София и Лудогорец, а съперникът им е твърдо на дъното в таблицата и още няма отбелязан гол след подновяването на първенството.
Мачът ще е по-специален за Черно море, защото ще е под номер 1600 за тима в елита. В досегашните 1599 мача варненци имат 568 победи, 406 равенства и 625 загуби. В тях отборът е вкарал 1906 попадения, а е допуснал 2032. "Моряците" са спечелили 2110 точки. Това ги нарежда на седмо място във Вечната ранглиста в родния елит.
За гостуването на "Трейс Арена" Черно море ще бъде без изгряващата звезда Мартин Минчев, който е с висока температура и не попадна в групата. На негово място беше включен конгоанският национал Уго Кононго. Новият френски защитник Йоаким Балми все още не е картотекиран. Аут са също наказаният Мирослав Енчев, контузеният Георги Божилов и Мартин Костадинов, който е болен.
В състава на Верея се завръщат трима футболисти. Гръцкият защитник Теофилос Курупис изтърпя наказанието си от един мач, а Станислав Маламов и Бранислав Василиевич са възстановени от контузиите си. И тримата се очаква да са титуляри днес. 

ППЛ, 24-и кръг:

ВЕРЕЯ - ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни състави:

ВЕРЕЯ (4-1-4-1): Ганев; Мачадзе, И. Иванов, Д. Иванов, Рюбен; Нтойа; Ковальов, Василиевич, Доброволски, Маламов; Рюстемов
Старши треньор: О. Севидов
ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Китанов; Панов, Генев, Димов, Станчев; Панайотов, Андраде; Ндонгала, Г. Илиев, Д. Кики; Р. Василев
Старши треньор: И. Илиев

СЪДИЯ: Радослав Гидженов
СТАДИОН: "Трейс Арена"
НАЧАЛО: 17:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК