Шампионът Лудогорец започна колебливо втория дял от първенството и не спечели нито един от първите си два мача. Разградчани сензационно се препънаха срещу аутсайдера Верея (0:0), а след това не можаха да победят и Ботев (Пловдив) - 1:1. Днес тимът на Антони Здравков, към когото има все повече критики, гостува на Черно море. Евентуален неуспех на "Тича" може да намали преднината на "орлите" на върха и да разклати сериозно поста на Здравков. За Черно море двубоят също е от голямо значение в биткта за място в Топ 6. "Моряците" показаха на какво са способни с победата над ЦСКА-София с 2:0, но няколко дни по-късно допуснаха драматична загуба при визитата си на Славия.

Именно "белите" нанесоха последното домакинско поражение на варненци преди точно 5 месеца. Черно море обаче има само една победа над Лудогорец - 3:1 на "Тича" през 2013 година. 

Добрата новина за Илиан Илиев е завръщането в състава на Васил Панайотов, Пламен Димов и Петър Витанов, които изтърпяха наказания за натрупани картони. Аут заради контузии обаче са Жоржиньо и Уго Кононго. Мястото на последния се очаква да заеме Цветомир Панов, който дойде от Лудогорец през зимата. Десен бек пък се очаква да е Мирослав Енчев. В предни позиции Илиев ще гласува доверие на Радослав Василев, по крилата ще действат Аристот Ндонгала и младата надежда Мартин Минчев, а капитанът Георги Илиев ще играе пред двойката вътрешни халфове Панайотов - Витанов.

Лидерът на Лудогорец Светослав Дяков претърпя операция и ще отсъства от терените няколко седмици. Това означава, че на "Тича" като дефанзивни халфове ще започнат Яцек Горалски и Лукас Саша, а с по-малки шансове за титулярно място е Анисе Абел. Клаудиу Кешерю има травма след мача с Ботев и е напълно възможно да остане на пейката за сметка на Якуб Шверчок. Очаква се дебют с екипа на тима от Разград да направи новото попълнение Станислав Манолев.

Балансът между Черно море и Лудогорец в елита е 2 победи за варненци, 5 равенства и 14 успеха за "орлите". Във Варна "моряците" имат 1 победа, 2 равенства и 7 загуби.

Рефер на двубоя на "Тича" ще е Никола Попов.

ППЛ, 23-и кръг:

ЧЕРНО МОРЕ - ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни състави:

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Китанов; Енчев, Генев, Димов, Панов; Витанов, Панайотов; Ндонгала, Г. Илиев, Минчев; Р. Василев
Старши треньор: И. Илиев
ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): П. Илиев; Сисиньо, Моци, Форстър, Недялков; Горалски, Саша; Лукоки, Марселиньо, Вандерсон; Шверчок
Старши теньор: А. Здравков

СЪДИЯ: Никола Попов
СТАДИОН: "Тича", Варна
НАЧАЛО: 15:00 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК