Новият треньор на Левски Петър Хубчев реши, че големият талант на футбола в Казахстан Еркебулан Сейдахмет няма да му трябва, а това предизвика учудването на агента на 19-годишния офанзивен играч Мирчо Димитров. Импресариото, който има солидни позиции в Русия и страните от бившия СССР, обясни аргументите за учудването си пред “24 часа”.
“Бях уведомен, че Петър Хубчев няма да разчита на Сейдахмет и затова клубът не желае да го задържи. Изненадах се. Струва ми се, че футболист, който е харесван от тримата най-добри български треньори - Станимир Стоилов, Стойчо Младенов и Димитър Димитров, би трябвало да има място в Левски. Всички те се изказаха ласкаво за качествата му. Хубчев обаче е на друго мнение”, заяви Димитров.
Като селекционер на Казахстан Стоилов даде път на младока в националния отбор. След това по препоръка на Мъри Сейдахмет бе привлечен в Левски под наем от руския Уфа. Преотстъпването бе до края на 2019 г. Двата клуба имаха договорка при евентуален трансфер през този период да разделят парите от него.
“В Левски обаче явно не отчитат този факт. Сейдахмет е емблемата на казахския футбол и най-конвертируемият техен футболист. Като още една реклама за него може да се посочи фактът, че той бе привлечен в Уфа от треньора Сергей Семак. В момента той е начело на Зенит, като го направи шампион на Русия през миналия сезон”, коментира Димитров.
Той признава, че заради контузия Сейдахмет, който е наричан Казахския Меси, не е успял да покаже в Левски на какво е способен. Според него обаче клиентът му заслужавал още един шанс.
“Ако от Левски си бяха изиграли правилно картите, можеше да спечелят пари от Еркебулан. Решиха обаче, че не им трябва. Това ми напомня много на случилото се с Жоазиньо. Бразилецът дойде на “Герена”, когато Мъри беше треньор. След това на Жоазиньо му бе трудно с наследниците му и цената му падна драстично. Въпреки това успях да го продам за много добри пари в Русия”, завърши Димитров.
Според медиите в Казахстан Сейдахмет е пред завръщането в родината си, където ще облече екипа на Кайрат.