Битката за върха във всяка една от четирите трети лиги продължава да бъде повече от интригуваща. Нещо повече, на Югозапад, там, където доскоро имаше най-малко интрига, отново е интересно, след като Банско победи с 1:0 лидера Хебър (Пазарджик). Загубата на стадион "Свети Петър" редуцира разликата на пазарджиклии пред втория Оборище (Панагюрище), който разгроми с 4:1 като домакин Спортист (Своге), от 9 на 6 точки.

Вълнуващо продължава да бъде и в Югоизточната Трета лига, където Нефтохимик (Бургас) и Созопол продължават без грешка. Поредни победи записаха и водачите на Северозапад - Спартак (Плевен) и Янтра (Габрово), както и тези на Североизток - Суворово и Спартак (Варна). И докато сблъсъкът за първата позиция на Северозапад вече мина, то тези на Изток тепърва предстоят. На 30 март Нафтата приема Созопол, а на 6 април - "соколите" са домакини на Суворово.

Именно спортният директор на Созопол - Румен Димов, бе поредният гост в предаването “Часът на Трета лига” по Sportal TV. Босът на тима от родното Черноморие се включи на живо в ефир, за да сподели оценката си за представянето на тима до момента, ситуацията в Югоизточната Трета лига и битката с Нефтохимик за първото място.

ЮГОЗАПАДНА ТРЕТА ЛИГА, XIX кръг


Лидерът в Югозападната Трета лига Хебър (Пазарджик) загуби с минималното 0:1 гостуването си на Банско в дербито на XXI кръг в шампионата. По този начин футболистите на Николай Митов дадоха възможност на втория в класирането - Оборище (Панагюрище), да съкрати от девет на шест точки дистанцията помежду им. Тимът от “Орчо Войвода” разгроми с 4:1 у дома предпоследния в подреждането Спортист (Своге) и отново се върна в битката за първата позиция. При всички положения в Оборище ще се надяват да излъжат Хебър като гост на 10 април, когато е ключовият сблъсък в Пазарджик.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КРЪГА

Рилски спортист - Балкан (Ботевград) 1:0
Марек (Дупница) - Пирин (Разлог) 0:0
Вихрен (Сандански) - Беласица (Петрич) 1:0
Оборище (Панагюрище) - Спортист (Своге) 4:1
Велбъжд (Кюстендил) - Миньор (Перник) 0:1
Надежда (Доброславци) - Германея (Сапарева баня) 3:1
Чавдар (Етрополе) - Сливнишки герой (Сливница) 2:1
Ботев (Ихтиман) - Септември (Симитли) 2:1
Банско - Хебър (Пазарджик) 1:0

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ В ГРУПАТА

ЮГОИЗТОЧНА ТРЕТА ЛИГА, XIX кръг


Отборите в Топ 5 на Югоизточната Трета лига не допуснаха изненади в двубоите от XXI кръг на шампионата. Лидерът Нефтохимик разби с 6:0 като домакин Карнобат, а вторият в подреждането Созопол се наложи с 3:1 като гост на Садово. Третият Загорец (Нова Загора) победи с 3:1 като домакин Хасково, а Марица (Пловдив) не срещна проблеми при визитата си на последния Асеновец (Асеновград) и го надигра с 2:0.

Иначе гонитбата между клубовете от стадион “Лазур” и “Арена Созопол” продължава, като с изключителен интерес се очаква датата 30 март. Тогава селекциите на Диян Петков и Маргарит Димов ще се изправят една срещу друга в Бургас в директен сблъсък за първото място в групата.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КРЪГА:

Черноморец (Бургас) - Миньор (Раднево) 1:0
Нефтохимик (Бургас) - Карнобат 6:0
Борислав (Първомай) - Димитровград 2:0
Садово - Созопол 1:3
Розова долина (Казанлък) - Гигант (Съединение) 1:0
Асеновец (Асеновград) - Марица (Пловдив) 0:2
Загорец (Нова Загора) - Хасково 3:1
Свиленград - Сокол (Марково) 1:1
Левски (Карлово) - Атлетик (Куклен) 0:0

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ В ГРУПАТА

СЕВЕРОЗАПАДНА ТРЕТА ЛИГА, XIX кръг

Седмица след като загуби дербито на Северозападната Трета лига срещу Спартак (Плевен), Янтра (Габрово) се върна на победния път. Футболистите на Петър Кръстев спечелиха, макар и трудно, гостуването си на Локомотив (Дряново) с 2:1. Лидерът Спартак пък разгроми с 5:1 Локомотив (Мездра).

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КРЪГА

Севлиево - Първа атомна (Козлодуй) 3:1
Павликени - Левски (Левски) 3:1
Ботев (Луковит) - Трявна 1:1
Партизан (Червен бряг) - Академик (Свищов) 4:0
Локомотив (Дряново) - Янтра (Габрово) 1:2
Спартак (Плевен) - Локомотив (Мездра) 5:1
Янтра (Полски Тръмбеш) - Бдин (Видин) 2:0
Ком (Берковица) - Вихър (Славяново) 1:0

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ В ГРУПАТА

СЕВЕРОИЗТОЧНА ТРЕТА ЛИГА, XIX кръг

Лидерът в Североизточната Трета лига Суворово победи с минималното 1:0 като гост Хитрино в двубой от  XIX кръг на шампионата. Футболистите на Живко Бояджиев и Мартин Христов продължават победната си серия, благодарение на която запазват преднината си от пет точки пред втория Спартак (Варна).

"Соколите" също имаха тежка визита - на приятната изненада от началото на кампанията Тополи. От едноименното село край морската ни столица играчите на Енгибар Енгибаров си тръгнаха с трите точки след успех с 2:1.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КРЪГА

Хитрино - Суворово 0:1
Тополи - Спартак (Варна) 1:2
Ботев (Нови пазар) - Волов (Шумен) 1:0
Септември (Тервел) - Локомотив (Русе) 4:2
Бенковски (Бяла) - Устрем (Дончево) 2:0
Кубрат - Светкавица (Търговище) 0:1

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ В ГРУПАТА