Треньорът на Левски Георги Дерменджиев ще привика на разговор крилото Жерсон Кабрал. Причината е, че формата на холандеца падна драстично. В последните два двубоя 28-годишният футболист е неузнаваем. Той бе един от най-слабите на терена в домакинството на Лудогорец (0:2) и при гостуването на Верея (4:3).

В последния двубой Жерсон бе и първият заменен. Той напусна игра в 58-ата минута, като неговото място на десния фланг на атаката зае дебютантът Еркебулан Сейдахмет. Кабрал е важна част от състава този сезон. Той има на сметката си 8 гола и седем асистенции. По-полезни от него са били единствено Станислав Костов (19 гола) и Давиде Мариани (9 гола и 8 асистенции). Дерменджиев ще иска да разбере на какво се дължи фактът, че Кабрал демонстрира сериозно отстъпление от показаното през есенния полусезон, както и от първите срещи през пролетта.

Една от причините може да е, че договорът на играча изтича през лятото. През тази и следващата седмица ще бъдат водени разговори с него и агента му за удължаване на споразумението. Малко вероятно е обаче той да остане през следващия сезон, защото "сините" няма как да му предложат увеличение на заплатата. Напротив, те може да поискат тя да бъде намалена.

"Тема спорт"