„Отборът на Добруджа няма да изпадне от Втора футболна лига“, смята Емил Велев. Именно той бе назначен наскоро за наставник на тима от Добрич с тежката задача да го спаси от изпадане в Трета лига.

„Последни сме в класирането. Имаме само една победа и седем равенства. Именно в тези ремита отборът е трябвало да покаже малко повече характер, за да спечели. Видях, че в тима има потенциал и вярвам, че ще изпълним целта и ще се спасим от изпадане. През паузата в шампионата ще привлечем и нови футболисти и нещата ще се нормализират“, вярва Емил Велев, който е последният треньор, ставал шампион с Левски.

„Не съм в кухнята на клуба, но явно в Левски има проблеми. Отборът допусна загуби от други състави, които трябва да побеждава с лекота. Всяка грешна стъпка на един от трите водещи отбора намаляват шансовете за титлата. ЦСКА с много слаб мач в Русе победиха с 2:0. Никой не мислеше, че Левски можеше да загуби. Видяхме тотална дезориентация в тима на Левски. Имаше пауза в шампионата, в която трябваше да се работи за подобряването на играта, а срещу Ботев (Враца) последните 20-30 минути Левски не стоеше добре на терена и издъхваше“, добави пред БНР Емил Велев.