Фенклуб "Дунав Завинаги" организира благотворителен мач "фенове срещу футболисти" с цел подпомагане на лечението на бившия футболен национал Владо Стоянов, съобщиха от клуба на привържениците на страницата си във фейсбук. Мачът ще се проведе на клубната база в квартал Здравец, на 5ти май (неделя) от 17:00 часа следобед.
В него ще се изправят сборен отбор на футболисти и треньори от ФК ,,Дунав" срещу отбор, съставен от фенове на "драконите". Входът за мероприятието е в размер на 5 лева, като всички приходи са единствено и само с дарителска цел. Владо Стоянов е бивш играч на Черноморец Бургас, Локо София, Ботев Пловдив и испанския Депортиво Ла Коруня.
През 2013-та година легендарния нападател е диагностициран с белодробен дребноклетъчен карцином. Минал е през 4 линии химиотерапия, но състоянието му се влошава. На Владо е предложена имунотерапия с Nivolumab. Медикаментът се прилага в България, но се налага Владимир да го плати със собствени средства, които той няма. Стойността на 6 цикъла терапия през 14 дни е 44 500 лева.
Открита е дарителска кампания за набиране на средства, чрез ePay, по банкова сметка в ОББ и чрез изпращане на СМС-и на стойност 2 и 5 лева. Смс-ите могат да бъдат изпращание на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS VLADIMIR. Фенклубът на Дунав отново показва съпричастност в тежък момент и се надява да събере средства чрез този благотворителен мач. Призоваваме колкото се може повече хора да дойдат на събитието и заедно да помогнем на Владо!
Снимка: "Котаспорт"