Националният отбор на Гвинея направи важна крачка към класирането си за елиминационната фаза на Купата на Африка 2019. Играчите на Пол Пут победиха с 2:0 Бурунди в последния си мач от Група “В” на надпреварата и така си осигуриха трето място в крайното класиране на този етап. И двете попадения бяха дело на Мохамед Ятара. Нападателят на Оксер се разписа по един път във всяко полувреме.

[#CAN2019] BURUNDI 0-2 GUINÉE

FIN DU MATCH !

Yattara
Yattara#BURGUI pic.twitter.com/ZXj61Dp4XV

— Footballogue (@Footballogue) June 30, 2019


Положението на Бурунди стана много сложно още в 12-ата минута, след като Кристоф Ндуваругира бе изгонен, след като получи червен картон, когато фаулира Ятара, който излизаше сам срещу вратаря. В 25-ата минута той откри резултата, след като бе на правилното място, след като защитата на съперника изби една топка от малкото наказателно поле на стража Джонатан Нахимана, и прати кълбото на опразнената врата. В 52-ата минута Ятара се възползва от подаване на Ибрахима Траоре и удвои с прецизен удар в долния ъгъл на вратата.

Така с днешната си победа Гвинея събра четири точки и финишира на трета позиция в групата след Мадагарскар и Нигерия. “Слоновете” обаче почти сигурно ще преминат в следващата фаза, тъй като четирите най-добри трети в различните групи също продължават напред. Бурунди от своя страна се прибира вкъщи с три загуби и нито едно вкарано попадение.

БУРУНДИ - ГВИНЕЯ 0:2
0:1 Ятара (25)
0:2 Ятара (52)