Отборите на Монтана и Локомотив (Горна Оряховица) ще открият XVI кръг във Втора професионална лига. Двата състава се изправят един срещу друг от 14:00 часа днес, като футболистите на Ферарио Спасов ще гонят задължителен успех. В момента “сините” от “Огоста” са на седем точки зад лидера Царско село, който утре е домакин на Литекс, и на шест пред третия ЦСКА 1948.

Точно с участието на “червените” е вторият мач за деня. Миналогодишният първенец в Югозападната Трета лига приема Ботев (Гълъбово) половин час след началото на срещата в Монтана. Играчите на Петко Петков също ще се целят в задължителни три точки, за да запазят аванса си от две точки пред четвъртия Арда (Кърджали) и мястото си в Топ 3.

Тимът от “Арена Арда” е домакин утре на предпоследния в класирането Кариана (Ерден). Стойчо Стоев и компания продължават да са в играта за местата, даващи право на участие на бараж. Само на точка зад кърджалийци обаче продължава да бъде изненадата Поморие. Воденият от Радослав Боянов отбор приема на градския стадион в Несебър Струмска слава (Радомир).

Втора професионална лига, сезон 2018/2019, XVI кръг

30 ноември, петък, 14:00 часа:

Монтана - Локомотив (Горна Оряховица)

30 ноември, петък, 14:30 часа:

ЦСКА 1948 - Ботев (Гълъбово)

1 декември, събота, 14:30 часа:

Арда (Кърджали) - Кариана (Ерден)
Поморие - Струмска слава (Радомир)
Царско село - Литекс
Добруджа - Пирин (Благоевград)

3 декември, понеделник, 14:30 часа

Лудогорец 2 - Несебър

3 декември, понеделник, 17:30 часа

Черноморец (Балчик) - Локомотив (София)

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ ТУК
ГОЛМАЙСТОРИТЕ ВЪВ ВТОРА ЛИГА