Отборът на ФК ЛП Суперспорт станаха шампионки на България за девойки до 15 години след драматична победа във финалния мач срещу НСА с 3:1. Финалната среща беше белязана от скъсана мрежа с мощно изпълнение на дузпа, както и от гол на вратарката на ЛП Суперспорт от собственото си поле.

В най-важната битка за титлата се получи освен един добър от спортно-техническа гледна точка мач, дерби с много голове и уникално изпълнение, което се среща рядко по терените в цял свят. ЛП Суперспорт откри резултата с точно изпълнена дузпа на отличната защитничка Ванеса Иванова, която скъса мрежата в буквалния смисъл. Малко по-късно момичетата от НСА бяха изравнили след груба грешка на защитничките на ЛП.

Но най-зрелищното в срещата тепърва предстоеше- а именно гола вкаран от вратарката на ФК ЛП Супер Спорт- Майя Станева с шут от собственото наказателно поле директно в отсрещната врата на НСА. В края на срещата Веси Калинова довърши интригата в мача. При едно разбъркване в наказателното поле тя хитро мушна топката през няколко футболистки и донесе титлата на отбора на ЛП Суперспорт.

На полуфиналите ЛП Суперспорт отстрани Енко (Пловдив) с 1:0 с точно изпълнение отново на Ванеса Иванова, а НСА се справи с Пълдин (Пловдив) в другия двубой преди битката за титлата. Ванеса беше избрана и за най-добър защитник на първенството. Малко странно вратарката на НСА, която допусна цели 10 попадения на финалите, стана номер 1 на своя пост. В битката за трето място зрителите станаха свидетели на пловдивски сблъсък- Енко - Пълдин. В малкия финал Пълдин победи с 1:0 и спечели бронзовите медали.

"Заслугата за спечелването на турнира е не само на споменатите по-горе футболистки, а и на всички останали взели участие в състезанието: капитанката Божидара Иванова, направила може би най- силното състезание в кариерата си, с изключително важни изяви, както и останалите - Л. Боянова, Л. Христова, Я. Балджиева, Р. Сотирова, В. Атанасова, К. Иванова, К. Златомирова, Д. Йорданова, М. Петрова. Oсобено внимание заслужава малобройната ни, но много гласовита агитка, заяви президентът на ЛП Суперспорт Лъчезар Паланков.

"Разбира се, трябва да споменем и хората от изключителния ни треньорски тандем- старши треньорът Десислава Грахльова с помощник Биляна Пенчева. Със спечелената титла, но и също така и с играта, те ме направиха може би най-щастливия човек. Нямаме държавна подкрепа, но ще продължим да се борим и да работим за развитието на женския футбол в България, завърши Паланков.