Днес, точно в 10 часа, старши треньорът на Марица Борислав Караматев изведе на терена на стадион “Марица” група от 24 футболисти за първа тренировка на представителния тим. Заниманието дава старт на предсезонната подготовка на “жълто-сините”. Отборът запази основното ядро от футболисти, въпреки сериозния интерес от клубове с професионален статут към няколко от тях. Трима са новите в състава, а девет юноши на клуба също ще бъдат част от отбора. Подготовката ще се проведе при домашни условия, като ще бъдат изиграни шест контролни срещи, които вече бяха обявени.

Досегашният играещ помощник треньор Красимир Иванов ще се съсредоточи изцяло в работата си в ДЮШ на “Марица”. Той ще води перспективния набор 2005. Така през новия сезон на Борислав Караматев ще помага амбициозният Тенислав Иванов. Той е новото име в треньорския щаб. Завършил е НСА с треньорски профил и притежава лиценз “Б”. Втори помощник ще бъде Йордан Влашки. Той работи в клуба отдавна, освен това е носил екипа на “Марица” и познава отлично отбора и обстановката. Играещ треньор на вратарите ще продължи да бъде Илия Николов, който работи и с момчетата от школата на клуба.

За Марица ще продължат да се състезават двамата вратари Илия Николов и Горан Гръблев, както и Даниел Спасов, Йордан Пейчинов, Джунейт Узунов, Христо Янчев, Мартин Анастасов, Милен Танчев, Запрян Запрянов, Тодор Тимонов и Георги Георгиев. Подготовка с тима започна и Костадин Дяков, който все още не е взел окончателно решение относно бъдещето си. Част от състава ще бъдат и юношите Красимир Кръстев (вратар, набор 2004), Денис Палков, Георги Иванов, Мариян Бончев, Иван Мицев, Стоян Пидев, Александър Праматаров, Цецо Главчев и Мирослав Георгиев. Заедно с вече утвърдилите се в отбора Милен Танчев, Йордан Пейчинов и Георги Георгиев, както и с опитния Костадин Дяков, общия брой на “жълто-сините” кадри в първия тим става 13.

Сред новите футболисти е опитният централен защитник Димитър Мичков, който не за пръв път облича жълто-синия екип. Мичков идва от гръцкия “Халкида”. Той е юноша на “Ботев” и е роден през 1994 година. Освен за “Ботев” и “Марица” е играл още за “Пирин” (Разлог), “Несебър”, “Спартак” (Плевен) и “Хебър”. Другите две нови фигури в състава са Димитър Аврамов – централен защитник, който идва от юношеския отбор на “Ботев” до 19 години и Олджай Алиев – крило, последно е играл за “Асеновец”.
Отборът ще тренира всекидневно в сутрешните часове, заради горещото време. Първата контрола на “Марица” ще бъде на 6 юли, а съперник е втородивизионният “Лудогорец”-2. Срещата ще се играе на стадион “Марица” от 10 сутринта.