Наставникът на Левски Петър Хубчев прави неофициален дебют начело на тима срещу Ред Бул Бразил. Днес от 18:00 часа българско време "сините" излизат в първата си проверка през лятната подготовка в Австрия. Съперникът на столичани е лидерът в Серия "Б" на Бразилия, който с актив от 19 точки е водач в класирането на местното първенство, изпреварвайки гранда от Рио де Жанейро Ботафого, който има 18 точки. Футболистите на бившия играч на Рома и Бразилия Заго са в серия от четири победи без допуснат гол във втора дивизия на Бразилия, където шампионатът беше прекъснат след 8-ия кръг на 12 юни, след като стартира Копа Америка 2019. Предвид спонсора на тима, който е от Залцбург, бразилците са на подготовка в Тирол, където ще изиграят четири контроли, а първата е с Левски.

26-кратните шампиони на България тренират от две седмици, а половината от играчите дори започнаха едва през последната седмица занимания, докато играчите от Бразилия са в оптимална форма и предстои доста сериозен тест за Хубчев и тима му.

Специалистът смята да заложи от първата минута на само едно от трите нови попълнения - Янис Каргас. Гръцкият бранител ще си партнира в центъра на защитата с Нуно Рейш, докато капитанът Живко Миланов и националът Иван Горанов ще са крайните защитници пред Николай Михайлов. Стражът вероятно ще пази 90 минути, след като сутринта Милан Миятович и Петър Иванов имаха занимание под ръководството на Армен Амбарцумян. Кали Тиам, Давиде Мариани, Илия Юруков се очаква да бъдат халфовете, а Паулиньо и един измежду Станислав Иванов и Атанас Кабов да бъдат двете крила, докато Илия Димитров води атаката.

Новият плеймейкър на тима Франко Мазурек още не е напълно готов и днес сутринта също тренира със Станислав Костов, които се очакват да играят срещу руския шампион Зенит след няколко дни.

Вероятен състав на Левски

Левски: Николай Михайлов, Живко Миланов, Янис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Давиде Мариани, Илия Юруков, Паулиньо, Станислав Иванов, Илия Димитров