Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров сподели очакванията си за предстоящите две контроли за тима му. Единайсеторката ни ще проведе проверки срещу Северна Ирландия и Финландия в Испания.

"Целта е да се подготвим и да се опознаем, с някои играчи съм запознат, с други тепърва ще се запознавам. Ще пробваме някои елементи, взаимствани от първия отбор, говорил с Хубчев като стратегия за водене на играта.

Искаме да подготвим тези играчи като отидат в първия отбор те да се наложат там. Антов и Минчев са с първия отбор, Ковачев и Лясков, и Наумов са с нас, които са минали там. Целта е да се подготвим добре. Ще играем със Северна Ирландия и Финландия, които са близки като стил на игра със съперниците в квалификациите.

Амбициите са големи, това е поколение, което вдигна много летвата, имат две европейски първенства зад гърба си. Надявам се, тази инерция да продължи и да използваме потенциала. Преди да започне квалификационния цикъл шансовете са равни, Полша и Сърбия ще играят на Европейско първенство, Русия изключително сериозен съперник, ще е трудно, няма лесно, с труд и постоянство нещата могат да се получат", заяви Димитров.