Вратарят на Славия и на националния отбор Георги Петков стана обект на специален репортаж на румънския сайт Sport.ro. 43-годишният страж е определен за българския феномен.

В публикацията се разказва кариерата на Петков и се набляга на неговите рекорди. Посочва се, че през 2001 година става най-скъпият вратар в българския футбол, след като Левски плаща на Славия 400 000 долара.

През сезон 2008/09 е определен за най-добър вратар в Европа според IMScouting, тъй като допуска по един гол средно на 810 минути.

Отбелязват се и последните му постижения. Той е най-възрастният футболист участвал в Първа лига (42 години, 5 месеца и 12 дни), най-възрастният български играч в евротурнирите (42 години и четири месеца). През есента Георги Петков стана най-възрастният вратар в Европа, играл за националния си отбор (42 години, 8 месеца и два дни).

Румънското издание припомня, че Петков през този сезон е резерва на младока Антонис Стергиакис и има договор до края на сезона. Уточнява се, че има вероятност Славия да предложи удължаване на контракта за още една година.