От Байерн (Мюнхен) са поставили конкретна цена, при която Матс Хумелс ще бъде свободен да напусне “Алианц Арена” още през януарския трансферен прозорец. Интересът към него не е никак малък, а като основен кандидат за закупуването му е сочен Челси. Според медиите на Острова баварците са готови да се разделят с германския национал за сума в размер на 30 милиона паунда.

Централният защитник е кадър на Академията на Байерн, но при първия си престой в представителния тим на мюнхенския гранд изиграва едва два мача, след което отива в Борусия (Дортмунд). Именно при “жълто-черните” Хумелс се наложи като един от най-стабилните бранители в Европа, а през лятото на 2016 година осъществи завръщането си в родния клуб.

Желанието на германските шампиони е да финализират евентуална сделка със “сините” от Лондон до 14 януари, за да могат от Байерн да действат бързо и да намерят заместник на Хумелс. Най-пресните слухове свързват баварския тим с Матайс Де Лихт от Аякс и Люка Ернандес от Атлетико Мадрид.

Хумелс не е основна фигура в плановете на Нико Ковач, а желанието на Маурицио Сари да се сдобие с опитен играч в центъра на отбраната изглежда като чудесна възможност и за двете страни да решат ситуацията.