Рома изигра силно първо полувреме, в което доминираше срещу Реал Мадрид, но пропусна положенията си. След това европейският клубен шампион наложи волята си на "Олимпико", а старши треньорът на домакините Еузебио Ди Франческо не скри, че е озадачен как отборът му продължава да допуска едни и същи грешки. Въпреки поражението, Рома се класира за осминафиналите, но бившият халф на тима беше критичен към футболистите си.

"Излязохме с много млад състав и зарадени с ентусиазъм. Да, индивидуалните грешки ни провалиха. За пореден път получаваме гол и след това рухваме. Наистина съм ядосан, защото не мога да си обясня как е възможно това да се повтаря. Не е нормално, когато играем толкова силно срщу Реал Мадрид, веднага да навеждаме глави. Първата голяма грешка дойде от Федерико Фацио, а той не е хлапе. Не само младите бъркат, което се видя и днес. И двата гола на Реал станаха след корнер в наша полза и контраатака. Не можем да си позволим подобни провали", беснееше Ди Франческо.

Le dichiarazioni di @MisterDiFra al termine di #RomaReal #ASRoma pic.twitter.com/RyEZW7XPY0

— AS Roma (@OfficialASRoma) 27 ноември 2018 г.

"30 минути преди края вече се бяхме предали. Мислите ли, че не съм повтарял стотици пъти, че един мач се играе до последната секунда и винаги трябва да си непримирим?!? Лошото е, че направихме по-трудното - пресирахме съперника, отнемахме топката и създавахме положения, но липсата на опит си каза думата", продължи треньорът на "джалоросите".

"Един Джеко, Стефан Ел Шаарауи, Даниеле Де Роси и Лоренцо Пелегрини със сигурност няма да играят срещу Интер. Джеко се контузи в края на вчерашната тренировка и ще бъде извън терена известно време, но не знам точно колко", добави Ди Франческо.