Треньорът на Байерн Нико Ковач и мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп получиха добри новини преди реванша между двата тима от 1/8-финалите на Шампионската лига утре вечер от 22:00 часа българско време в Мюнхен. Първата среща на „Анфийлд“ завърши без голове.

Давид Алаба и Кингсли Коман ще бъдат готови за предстоящия мач на баварците. Двамата бяха под сериозна въпросителна заради контузии, но са възстановени от травмите си и ще бъдат на разположение на Нико Ковач за важния мач. Йошуа Кимих е наказан и със сигурност пропуска срещата.

„Алаба тренира с нас още вчера, въпреки че не проведе цялото занимание. Днес имаме последна тренировка, която мисля, че ще започне. Физически и психически той е готов да помогне на тима. Коман е готов за утре. Дали е добре той да започне като титуляр ще видим, но в крайна сметка, той е опция”, сподели хърватският специалист.

Трент Александър-Арнолд и Джеймс Милнър проведоха занимания със съотборниците си в Ливърпул преди да заминат към Мюнхен, но на тренировката на „червените” липсваше Наби Кейта. Крайният защитник Александър-Арнолд бе заменен в края на мача с Бърнли (4:2) превантивно, а Джеймс Милнър бе оставен извън групата заради мускулен проблем. Друг играч, който е в лазарета на отбора – Алекс Окслейд-Чембърлейн, също не тренира и ще остане в Англия.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/2019 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ