Арсенал е длъжен да се завърне в Шампионската лига, но лондончаните трябва да коригират много грешки и да свършат още много работа, за да бъде това реалност, заяви мениджърът Унай Емери.

"На първо време трябва да положим основи. Когато бях в Испания, имах шанса да играя редовно в Шампионската лига или Лига Европа. Най-вероятните победители в Шампионската лига бяха Реал Мадрид и Барселона, а след спечелването на Лига Европа, Атлетико Мадрид направи следващата стъпка за по-големия турнир. И изиграха два финала. Не успяхме да направим това в Севиля, но пък продължихме да печелим в Лига Европа", заяви мениджърът на лондончаните. "За да спечелиш трофей, трябва да бъдеш крайно концентриран и да играеш със самочувствие. Футболистите се мотивират най-силно, когато видят доказателство, че се развиват като отбор. А при титла, най-вече европейска, мотивацията е още по-силна", продължи Емери.

"Испанските ми отбори в Шампионската лига бяха Валенсия и Севиля. Когато не си сред основните фаворити за трофея, Лига Европа винаги е място, на което можеш да покажеш на какво си способен. В Арсенал наследих отбор, борещ за трофея в Лига Европа. Това не е мястото, на което играчите искат да бъдат, но все пак то представлява възможност, която не бива да отхвърляме. Да, искаме да играем в Шампионската лига и имаме нужда да бъдем там, но трябва да приемем обстоятелствата - това няма да бъде лесно", каза още мениджърът на Арсенал. “На първо време сме длъжни да се върнем в Шампионската лига и ние сме наясно с това. Точно това искаме, но за да стане то реалност, трябва да се коригират грешките от последните години", завърши Емери.

"We need to give them chances. They are working with us in all the sessions & also pre-season. The UEL is very important for us & its very important to win on Thursday & come first in this group. The young players are going to have chances.”

- Unai Emery on Arsenal’s youngsters pic.twitter.com/SOvQwP50kt

— AFTV (@AFTVMedia) November 29, 2018